"Дяволът носи Прада" се утвърди като толкова любим филм на модните маниаци, че те винаги с радост (и може би малко носталгия) посрещат всеки споделен спомен от замесените в неговото създаване.

Ан Хатауей, Мерил Стрийп и Емили Блънт отново заедно - 17 години след "Дяволът носи Прада"

17 години след "Дяволът носи Прада" - Ан Хатауей, Мерил Стрийп и Емили Блънт отново заедно

Някои от тях - в добри приятелски отношения

Наскоро Емили Блънт отново се замисли върху хитовия филм и разкри какво е научила от него - почти две десетилетия след излизането му. Актрисата, която влиза в образа на оживената асистентка на Мерил Стрийп, признава, че е натрупала доста познания в областта на модната индустрия по време на снимачния процес.

"Когато приех ролята, признавам, не знаех достатъчно за модата", казва тя пред Variety. "До този момент бях небрежна към облеклото си, носех се като тийнейджър."

Затова ролята на моден асистент за Емили Блънт е "откривателско пътешествие". "При това на много нива. Научих не само за самата индустрия, но и за модата като изкуството."

@varietymagazine #EmilyBlunt says she "didn't quite realize how intense" the fashion industry was before filming #TheDevilWearsPrada | Variety Know Their Lines presented by @officiallifetimetv ♬ original sound - Variety

40-годишната Блънт добавя и, че филмът е получил официално одобрение от нейни приятели, работили в модната индустрия, според които "историята успява да улови интензивността на този бизнес".

Въпреки че е малко вероятно офисът на Миранда Пристли да бъде пресъздаден отново на екрана, Ан Хатауей и Емили Блънт са пресъздавали героите си в някои важни модни моменти в последните години. На седмицата на модата в Ню Йорк през септември, 2022 г. Ан носеше облекло, напомнящо на дрехите на героинята ѝ в един епизод от филма. Но настоя, че приликата е "случайна злополука".

Снимка 644107

Източник: GettyImages

Блънт имаше подобно преживяване на Met Gala през 2023 г., когато беше попитана от водещата на червения килим: "Само един стомашен грип ли ви дели от желаното тегло?" - точен цитат на нейния образ във филма. Блънт прие шегата и отвърна: "Иска ми се да бях. А всъщност, ядох пица, защото си помислих: "Е, покрита съм с доста плат, така че ще се оправя."

Снимка 644108

Източник: GettyImages