Йорг Дайбер (Joerg Daiber) стана популярен с кратките си филми, в които по необичаен начин представя известни и не толкова известни дестинации по цял свят. Поредицата му се нарича Little Big World, а последният филм в нея посветен на България.

Дайбер използва Tilt-shift обектив, който позволява заснемането на обекти от странни ъгли, които обаче не променят пропорцията им. Това е причината филмите да изглеждат като миниатюрни макети на реалните обекти.

В "Защо България трябва да е в списъка ви за посещение", както е името на филма, Дайбер е снимал Седемте рилски езера, Боянския водопад, изоставения лифт "Леденика", Каменната гора край Варна, Белоградчишките скали, Царевец, Асеновата крепост.

Безспорно най-любопитен обект за зрителите е комунистическия монумент "Бузлуджа", завършен през 1981 г., но изоставен в последните години. "Изглежда като странно НЛО, кацнало върху планината," казва фотографът.

Градовете, които са хванали вниманието му, са Созопол, Несебър, Пловдив и Велико Търново. Подобно на предишните си филми, и този е акомпаниран от класическа музика. Гледките от България са на фона на увертюрата към "Вълшебната флейта" на Моцарт.