Когато Анна Молинари е още в гимназията, заедно със съучениците си, прекарва една част от учебната година, плавайки в морето между Доминиканската република и Бахамските острови. На момичето му се налага да пътува, тъй като родителите му са военни. Затова и то става доста срамежливо.

Невероятният път на едно писмо в бутилка от 1969 г.

Невероятният път на едно писмо в бутилка от 1969 г.

Куриозна случка от Австралия

В един момент от пътуването екипажът доста се отегчава. "Бяхме в морето около пет дни. Нямаше вятър и се движехме супер бавно", разказва Анна Молинари пред Insider. За да "убият"времето, един от членовете на екипажа предлага на учениците да направят бутилки с послания.

В своето писмо момичето описва какво е научило, докато плава в морето и как това преживяване я е променило. Тя хвърля бутилката си с писмото във водата и повече не се сеща за нея.

Шест седмици по-късно, след като се връща в Роуд Айлънд, Анна получава написано на ръка писмо от 17-годишно момче на име Съмнър Матингли. Той открива писмото ѝ докато работи като рибар в семейната си фирма. Съвпадение е, че точно в деня, в който той се натъква на бутилката, предлага на екипажа да се отклонят от обичайния си курс.

Анна казва, че в писмото си към нея момчето пише, че е бил докоснат от това, което тя е написала в своето писмо в бутилка. Така двамата започват да си пишат редовно във Facebook и Instagram. И чак година по-късно, когато е вече на 17 години, тя се среща със Съмнър на живо. "Това никога не се случва на хората, така че трябваше да се възползвам от това", споделя момичето.

"Поканих го на вечеря със семейството ми. Предполагах, че тогава беше загубил телефона си във водата, защото не се чух с него през целия ден. Цялото ми семейство си каза, че той няма да се появи."

Съмнър обаче отива на вечерята. Спира пред къщата на родителите на Анна бос, облечен с къси панталони и изсветляла от слънцето кестенява коса.

"Наваксахме си за няколко часа, просто си разказвахме житейски истории и говорехме за случилото се. Първият път, когато го срещнах, обаче имах гадже", признава Анна.

Сега, осем години след първата си среща, Анна и Съмнър продължават да си комуникират, но онлайн, тъй като са физически далеч един от друг.

Тази година обаче те се срещат отново. Историята си момичето разказва в TikTok, като видеото има над седем милиона гледания. Много от последователите ѝ сравняват историята ѝ със сюжет на роман от Никълъс Спаркс.

@annamolinstinct Today he took us out on the exact boat he was on when he found my bottle, the Albatross III. Life is crazy fr #messageinabottle #storytime ♬ original sound - Anna Molinari

Анна води майка си, сестра си и приятели на риболов с лодка, която управлява не кой да е, а Съмнър. Пътуването им е още по-специално, тъй като е на същата лодка, на която момчето открива писмото в бутилка на Анна.

Самата тя признава, че не вярва пътищата ѝ със Съмнър да се бяха пресекли, ако не е било писмото в бутилката. "Ние сме толкова различни. Но мисля, че и двамата си приличаме по начина, по който преследваме кариерите си, като правим това, което обичаме. Мисля, че е наистина страхотно, че двама души от две напълно различни сфери от живота успяха да се свържат по този начин", споделя още Анна.

Сега тя е на 25 години, живее в Ню Йорк и е моден дизайнер със собствена марка.

И докато голяма част от последователите ѝ в TikTok са на мнение, че Анна и Съмнър трябва да се съберат като двойка, тя признава, че не знае как ще се развие връзката им.

Мери и Марк - историята на една украинка и един американец, които откриват любовта

Любовната история на една украинка в Америка

Как Мери открива щастието

"Историята е с отворен край. Засега е едно напомняне, че невероятно готини съвпадения и изненади все още могат да се случват в този живот", завършва Анна Молинари.