Илон Мъск е ексцентричен милиардер с интересно минало и още по-интересно бъдеще, което създава за всички нас. Хора като него винаги предизвикват любопитство, защото успяват да постигнат много и винаги изниква въпросът как се справят с всичко. За да намерим отговора, ще прекараме 24 часа със собственика на Tesla.

Всяка нощ Мъск се стреми да спи поне шест часа. За да успее да си набави това количество сън, като си ляга винаги около и след полунощ, той става около 7 часа.

Веднага след това е време за отговаряне на най-спешните имейли. Когато приключи с тази задача, милиардерът взима ежедневния си душ, като предпочита да е с гореща вода, въпреки че специалисти казва, че леденият подобрява продуктивността. Той явно просто няма нужда от подобни трикчета...

Снимка 487451

Източник: Facebook / PCMag

Мъск често пропуска закуската и я замества с нова доза имейли и съобщения, на които отговаря. След това сам води децата си на училище - но не какво да е, а това, което сам създаде. Ad Astra е учебно заведение за общо 30 деца, повечето от които на служители на Tesla, които се обучават на нови технологии и изкуствен интелект.

След това е време същинският работен ден на предприемача да започне. В ранните години на своите компании, той прекарва почти цялото си време в офиса и цеховете. Постепенно обаче си изгражда работна рутина, която да не надхвърля 80-90 часа седмично, в които да бъде максимално продуктивен.

Два дни от седмицата Мъск прекарва в SpaceX - понеделник и петък, а останалите три - във фабриката на Tesla. Кълне се и в успеха на петминутното правило - да отделя точно толкова време на конкретна задача, но да й отдава цялото си внимание.

Снимка 487452

Източник: Facebook / Feile Case

За обяд рядко му остава време - най-често похапва нещо на крак или докато е в поредната среща. Именно в събирания с подчинените преминават част от дните му. Затова има и строги правила, които държи да се спазват. На срещите присъстват максимум шест човека, не са прекалено чести и прекалено дълги, предава Tech Vision.

Най-голяма част от работния си ден обаче Мъск прекарва във физически труд - той работи наравно със служителите във фабриките, проектира елементи, тества и подобрява. 

Илон Мъск, баща му Ерол Мъск и какво не знаем за родителя на милиардера

Бащата, за когото Илон Мъск не обича да говори

Защо двамата не са в добри отношения

След работа милиардерът тренира във фитнеса, излиза на вечеря или се отпуска с някоя любима книга. Не крие, че понякога важните работни проекти не го оставят на мира дори когато ляга да спи. Ако понякога му се налага да работи в събота, то неделята е времето за почивка, което задължително си осигурява, за да презареди батериите.