Илон Мъск е човек със забележителна биография, който можем да определим като иноватор и създател на бъдещето. Но и той, като всички нас, има своето минало, в което важна роля играе и семейството.

За майка му Майе, която е бивш модел и диетолог, знаем много повече, отколкото за баща му. Фигурата на Ерол Мъск си остава загадка, а това, което знаем със сигурност е, че Илон не се разбира особено добре с него.

Последната новина, която научихме за Ерол е, че през 2018 г., когато е на 72, става баща за пореден път. А майката е 30-годишната му доведена дъщеря - дете на жената, с която преди това е имал връзка. Господин Мъск нарича тази заплетена ситуация просто "план на Бог".

Снимка 485509

Източник: Twitter / Forbes Asia

Малко след като целият свят научи за това, Илон Мъск определи баща си в свое интервю като "ужасно човешко същество", без да обосновава това свое мнение. Явно и затова толкова мрази да го сравняват с него...

Майката на милиардера Майе също не остава с никак добри спомени от бившия си съпруг. Тя го определя като "физически, финансово и емоционално манипулативен и насилващ". А след развода не само че не прибира никакви финансови дивиденти, а дори едва свързва двата края.

Най-голямата мистерия около Ерол Мъск, която дълги години се тиражираше в социалните мрежи, е, дали притежава, или не изумрудена мина. И някои хора използваха това твърдение, за да заключат, че успехът на сина му Илон е бил подплатен с "на тати парите".

Снимка 485506

Източник: GettyImages

Тази версия очаквано вбеси собственика на Tesla, положил сам основите на технологичната си империя. Той категорично отрече и баща му да притежава подобна мина.

Официално Ерол Мъск е в строителния бизнес и има десетки реализирани проекти в Южна Африка, благодарение на които натрупва богатство. Дори синът му го определя като "блестящ инженер" и не крие, че от него е наследил тези свои умения, пише Cheat Sheep.

Въпреки успехите си, Ерол успява да осигури на наследниците си "нещастно детство", както го определя Илон. След развода на родителите си, предприемачът първоначално е на страната на баща си, съчувства му и се мести да живее при него. Скоро след това обаче осъзнава грешката си. И следват дълги години, в които двамата не поддържат връзка.

Майе Мъск, майката на Илон Мъск и как се отглеждат успешни деца

Как се отглеждат успешни деца като Мъск

Говори майката на милиардера

Създателят на Tesla преди време призна и че е бил жертва на вербално насилие от страна на баща си. Наричал го е "идиот" и не е спирал да му повтаря, че няма да успее да направи нищо от това, което си е наумил. Ерол пък му отговори, че просто е трябвало да го направи човек, защото е бил едно разглезено дете.