Американецът Джим Арингтън се ражда преждевременно с тегло от едва два килограма и половина. Голяма част от детството си прекарва в борба с астма и други заболявания, но през 1947 г., когато е на 15 години, впряга воля и започва да вдига тежести. Оттогава е редовен участник в състезания по бодибилдинг, сред които е и прочутият Muscle Beach в Санта Моника, Калифорния.

Айрис Дейвис - 79-годишната културистка, която доказва, че възрастта е просто число

79-годишната културистка, която доказва, че възрастта е просто число

Здрав дух в здраво тяло

"Исках да бъда супергерой", споделя Джим Арингтън в интервю за Световните рекорди на Гинес, които за първи път го признават за най-възрастния културист на планетата още през 2015 г.

Американецът, който живее в района на Лос Анджелис, изненадващо разкрива, че не е впечатлен от собствената си физика, а това, което го мотивира да продължи да печели състезания по бодибилдинг сега, когато е вече на 90-годишна възраст, е начинът, по който той самият се възприема. В интервюто той издава също и как е постигнал нивото си на физическа подготовка, което превъзхожда това на много дори по-млади от него хора.

В своята над 70-годишна кариера в бодибилдинга Джим Арингтън все още ходи на фитнес три пъти седмично за по два часа. Инструктор от залата, в която тренира културистът, казва, че го вижда да вдига тежести почти всеки ден и освен това се включва в тренировките и на останалите посетители, като ги наставлява как да изпълняват по-добре упражненията си.

Американецът е и единственият 90-годишен мъж, който може да се похвали с гола фотосесия за Men's Health, публикувана миналата година. Горе-долу по това време той се явява на състезание на Международната федерация по бодибилдинг и фитнес в Рино, Невада, като си спечелва трето място в дивизията за мъже над 70 години. Освен това печели и в категорията за над 80 години, тъй като е и единственият участник в нея.

За да бъде в добра физическа форма, освен на тренировките, Джим Арингтън набляга и на здравословното хранене. Той разказва, че с възрастта е променил начина си на хранене, като преди е пиел "много мляко" и е ядял "много говеждо", защото това били две от нещата, към които не бил алергичен.

С напредването на възрастта обаче тази диета започнала да причинява възпаления в тялото на културиста. Затова в един момент той решава да промени подхода си изцяло. Разказва, че сега яде основно гъби, храни, приготвени със зехтин и като цяло здравословни продукти.

Съвет от Арнолд Шварценегер - как да намираме време за тренировка

Съвет от Арнолд Шварценегер - как да намираме време за тренировка

Когато Арнолд говори, всички трябва да слушат

Упоритата му работа във фитнеса и грижата за тялото и чрез консумирането на здравословна храна, явно са се отплатили на Джим Арингтън, който по време на състезание в Рино миналата година, поднови рекорда си за най-възрастен културист в света.