Гледали сме не един и два филма, в които автобус, влак или пък самолет биват отвлечени и поставени под контрола на терористи, които имат някакъв зъл план.

Luther: The Fallen Sun, Идрис Елба, Netflix и трейлър на филма

Идрис Елба се завръща, за да разреши един последен случай

Трейлър на Luther: The Fallen Sun

Но до момента не сме гледали Идрис Елба в подобен сюжет. Е, това ще се промени с Hijack. В седем епизода сериалът на Apple TV+ ще ни покаже какво се случва, когато на седемчасов полет до Лондон настъпи хаос.

Хаос, но не заради забавяне на полета или нещо подобно, а защото група въоръжени мъже взимат пилотите и всички пасажери за заложници. А сред тях е и Сам Нелсън (Елба).

Нелсън не е полицай или военен, а работи в света на бизнеса, като там отговаря за преговорите между компанииите. Сега обаче ще му се наложи да впрегне целия си опит от работата с хора, за да се опита да убеди престъпниците да не нараняват никого.

Освен Идрис Елба, в другата значима роля ще влезе Арчи Панджаби, която ще изиграе служител на отдела за борба с тероризма. Нейната героинята няма да е на борда на самолета, а на земята, където ще се опита да разбере какво точно се случва и какво целият терористите. 

Първите два епизода на Hijack ще са в Apple TV+ от 28 юни, като нов епизод ще бъде наличен всяка сряда до 2 август.