Съвсем спокойно можем да заявим, че Luther е един от най-качествените и интригуващи драматични сериали, които сме гледали. И от онези, които бихме препоръчали с две ръце.

"Лутър", Анди Съркис, Синтия Ериво, Netflix и новината, че ще има филм, базиран на сериала

Ще има ли филм, базиран на сериала "Лутър"

С някои нови попълнения

За своите пет сезона сериалът ни показа през какви трудности може да премине главен детектив Джон Лутър (Идрис Елба) в търсене на истината. Случаите в тези сезони бяха доста заплетени, а той винаги е бил успретемн към разрешаването им.

Тази устременост обаче в повечето случай го караше да нарушава законите, които е приел, че трябва да следи да бъдат спазвани. Именно това му навлече най-много неприятности в пети сезон. След края му се говореше, че шести няма да има, а цялата сага ще бъде завършена с филм.

Годините минаваха и нищо не се случваше, но най-после дойде моментът, в който да видим кулминацията на историята. Трейлърът на Luther: The Fallen Sun ни показва, че Лутър е в затвора заради всичко, което направи последния път, в който го видяхме.

Но разбира се, не се задържа дълго там, защото по някакъв начин успява да избяга. И типично в негов стил има много добра причина, за да наруши отново закона - в Лондон върлува сериен убиец.

Дейвид Роби (Анди Съркис) е технологичен магнат, който обаче използва познанията и ресурсите си за свои извратени цели. И понеже полицията не се справя със залавянето му, Джон Лутър решава да се намеси и спре убийствата.

Проблемът е, че в случая любимият ни детектив ще бъде в ролята на преследван - и от закона, и от серийния убиец, разбрал за бягството му.

Luther: The Fallen Sun е в Netflix от 10 март