Петък - време за музика. И понеже е последният майски петък и юни чука на вратата, избираме пет песни, които ни носят лятно ваканционно настроение.

Започваме с нещо топло-топло. Преди часове излезе видеото към "Daylight" - песен от съвсем пресния нов албум на Хари Стайлс Harry's House. Режисьор е популярният водещ Джеймс Кордън, а самото видео е заснето за три часа и струва... 300 долара.

От топло на нещо горещо! Росалия, разбира се. Испанката е тук с песен от последния си албум Motomami. "Delirio de grandeza" вероятно е най-необичайното парче от целия албум, в един от традиционните стилове кубинска музика - болеро.

Изключително щастливи сме от появата и на следващата песен. Тя е дело на Паоло Нутини - наш дългогодишен любимец, който не беше записвал нищо ново от 2014 г. насам. "Through the Echoes" е една от двете песни, които шотландецът пусна от предстоящия да излезе на 1 юли албум Last Night in the Bittersweet.

Foals също готвят нов албум, който ще излезе другия месец. От него е "2001" - супер енергично и зареждащо с лятно настроение парче.

И като стана дума за лято и море, няма как да минем без Джак Джонсън. Хаваецът си отдъхна малко от карането на сърф и природозащитните каузи, с които е ангажиран, и успя да запише нов албум Meet the Moonlight. Ето го и едноименното парче.