Скъпите, маркови маратонки отдавна успяха да разбият стереотипа, че тези на пръв поглед спортни обувки не са подходящи за други поводи. Виждаме ги на модния подиум, виждаме звездите да ги носят във всевъзможни комбинации, а и самите ние сме готови да дадем сериозна сума пари, за да се сдобием с някой от тези модели, които са признак на благосъстояние.

Кецовете на Gucci е трудно да бъдат сбъркани, най-вече заради своите червени и зелени акценти, както и логото на марката и пчеличката, която е запазен символ. Някои от последните модели обаче предизвикаха леко недоумение.

Rhyton

Източник: Twitter / Doug Delony1

Rhyton

Screener GG и Rhyton изглеждат ретро, винтидж, но и доста захабени. И именно това е целта на производителя, както и на колекцията Cruise 2019 - да се върнем през 70-те. Това, разбира се, има и своя бонус - купуваме си обувки, за които няма да се притесняваме, че след няколко часа разходки по прашните улици няма да изглеждат пак като нови.

Цената на кецовете е 690 евро и могат да бъдaт поръчани от официалния сайт на Gucci. Очаквано, те предизвикаха доста разнопосочни коментари, предимно в духа на критиката. Според мнозина потребители в социалните мрежи, тези, които биха си ги купили, имат много по-малко вкус, отколкото финансови възможности, пише Independent.

Gucci, adidas и модата, която предизвиква възмущение

Модата, която възмути света

Защо Gucci и adidas трябваше да се извиняват

Доброто в случая е, че можем да бъдем в крак с тази модна тенденция, като изнамерим отнякъде чифт стари кецове, които отдавна сме отписали, и да благодарим на Gucci за идеята.