Калин Врачански е един от любимите български актьори, които можем да гледаме както на екрана, така и на живо на театралната сцена. И именно за театъра той се захваща да репетира най-новата си роля.

“Милионерът”, Николай Урумов, Силвия Лулчева, Константин Икономов и новата премира в Сатиричен театър “Алеко Константинов”

За терзанията и паденията на “Милионерът”

Когато парите завладеят умове и сърца

Всъщност репетициите на постановката "Граф Монте Кристо", в която ще участва Калин Врачански, са започнали още през януари. А цели 177 години по-рано, на 15 януари 1846 г., светът за първи път има възможност да прочете в цялост един от най-великите романи в историята на литературата - "Граф Монте Кристо" от Александър Дюма-баща. Оказва се, че постановъчната му версия досега не е била поставяна на българска сцена и сега за първи път ще се превърне в част от историята и на нашия театър.

Представлението, под авторската драматизация на Юрий Дачев и режисурата на Бина Харалампиева, ще има своята премиера в Младежкия театър на 28 и 29 март. Постановъчният екип включва още сценографа Свила Величкова, асистент-сценографа Ванина Цандева и композитора Асен Аврамов, който се завръща в Младежки театър след успеха на спектакъла "Майстора и Маргарита", за който получи номинация за награда Икар 2022 в категорията "Авторска музика".

Освен Калин Врачански историята на граф Монте Кристо ще ни разкажат актьорите Койна Русева, Светослав Добрев, Георги Гоцин, Станка Калчева, Мариана Миланова, Искра Донова, Владислав Стоименов, Кирил Недков, Юлиян Петров, Христо Пъдев, Рая Пеева, Августина-Калина Петкова, Ахмед Юмер, Вартан Алексанян и Мая Бабурска.

Владимир Карамазов и новината, че се връща като щатен актьор в Народния театър

Неочакваната новина на Владо Карамазов

С какво зарадва феновете си актьорът

Премиерата на "Граф Монте Кристо" е на 28 и 29 март от 19 ч. в Младежки театър "Николай Бинев". Следващите дати са 12, 20 и 30 април, а цялата информация за представлението е тук.