От известно време знаем, че се подготвя игрален филм за живота на един от най-легендарните футболисти в нашата история - Георги Аспарухов - Гунди.

Добрата новина за всички фенове на футбола е, че снимките стартираха преди няколко дни. "Гунди - легенда за любовта" ще ни върне през 60-те и 70-те години на миналия век, за да проследи живота на Аспарухов от срещата със съпругата му Величка Маркова - Лита до 30 юни 1971 година, когато загива в автомобилна катастрофа.

В ролята на Гунди ще видим актьора от Народен театър "Иван Вазов" - Павел Иванов, докато в тази на Лита ще влезе Александра Свиленова.

Снимка 621120

Източник: Facebook / Междинна станция / Medium Station

Режисьор на "Гунди - легенда за любовта" е Димитър Димитров, сценарият е дело на Емил Бонев, а основни продуценти са Андрей Арнаудов и Иван Христов. Бившият футболист на Левски Станислав Ангелов - Пелето пък ще влезе в ролята на футболен консултант на продукцията.

Павел Иванов и Величка Маркова

Източник: Facebook / ГУНДИ - Легенда за любовта

Павел Иванов и Величка Маркова

Иван и Андрей споделят, че работят по филма от пет години и в него участие ще вземат общо 59 актьори, а над 100 души ще бъде екипът на терен. Двамата загатват дори, че в "Гунди - легенда за любовта" ще бъдат използвани и доста специални ефекти и осъществени каскади.

Бюджетът на филма пък не е доста голям за нашите ширини - 4 милиона лева. Снимачният процес трябва да продължи около два месеца, а премиерата трябва да се състои в началото на 2024 г.