"Гунди: Легенда за любовта" е по кината вече от няколко дни и съвсем очаквано интересът към филма за живота на Георги Аспарухов предизвика сериозен интерес у зрителите.

Да изиграеш легенда - Павел Иванов за ролята си на Георги Аспарухов в “Гунди - легенда за любовта"

Да изиграеш легенда - Павел Иванов за ролята си на Георги Аспарухов в “Гунди - легенда за любовта"

Най-големите предизвикателства по пътя към ролята на най-обичания ни футболист

Доказателство за това са приходите, които филмът, продуциран от Иван Христов и Андрей Арнаудов чрез продуцентската им компания "Межднинна станция", регистрира за първите три дни от пускането си.

Статистиката показва, че до неделя, 20 октомври, 82 363 зрители са закупили билите за "Гунди: Легенда за любовта". Като следва уточнението, че тези данни включват билетите от предварителните прожекции, без да се броят раздадените покани за трите организирани премиери в страната.

До неделя филмът е имал общо 948 прожекции на 161 екрана. А приходите са над 1.4 милион лева. Според KEY Events & Communication, които отговарят за комуникацията на филма, това е абсолютен рекорд в историята на киноразпространението в България.

И не само за български филм, а като цяло за нашата страна, защото "Гунди: Легенда за любовта" вече заема първото място при най-доходоносните филми в България за първите дни от премиерата си.

За филма за Гунди остават "Бързи и яростни 10" (1.1 милион лева), "Междузвездни войни: Силата се пробужда" (1.09 милион лева) и "Аватар: Природата на водата" (1.04 милион лева).

Какво да очакваме от “Гунди: Легенда за любовта”

Какво да очакваме от “Гунди: Легенда за любовта”

Филмът вдига летвата високо и ни показва как се прави хубаво българско кино

Сред българските филми с най-добър старт по кината до момента бе "Мисия Лондон", който през 2010 г. събра над 46 291 зрители за първите три дни от премиерата си, а приходите бяха в размер на 355 120 лева. Твърденията са, че интересът към филма продължава да бъде изключително голям и ако тази тенденция се запази, "Гунди: Легенда за любовта" може да остане по кината до края на 2024 г.