Изпращаме старата година с мисъл за следващата и всички нови хоризонти, които ни очакват през нея. На това е посветена и последната ни селекция книги за 2022 г. - на новото начало и начините да бъдем по-добри за и със себе си.

"Изкуството да се живее"

Випасана е една от най-древните техники за медитация в Индия, която се преподава като лек на всички страдания и път към себеосъзнаване.

Снимка 600951

Източник: Колаж / Изток-запад

С. Н. Гоенка е един от най-популярните учители по випасана медитация в света, а книгата е базирана на беседите му за това как да развием своя потенциал, за да водим спокоен и продуктивен живот.

Изд. Изток-Запад, 18 лв.

"Бъди в хармония със себе си"

Благодарение на книгата си "Слушай своето тяло" Лиз Бурбо даде възможност на милиони хора по света да разберат психологическите си блокажи през физическите си болести и страдания.

Снимка 600953

Източник: Колаж / Enthusiast

"Бъди в хармония със себе си" е своеобразно продължение на бестселъра и детайлно изследване на методите за себеусъвършенстване с редица практически упражнения.

Изд. Enthusiast, 20 лв.

"Астрологична прогноза 2023: Да минем по моста"

Вече близо 20 години Гал Сасон е популярен автор и духовен учител, лектор и специалист по астрология, кабала и мистицизъм. За поредна година на български излиза годишната му астрологична прогноза, която цели да ни помогне да минем по-леко през предизвикателствата на новата година.

Снимка 600952

Източник: Колаж / Кибеа

А 2023 г. се очертава като година на грандиозни трансформации. Книгата е разделена на три части - първите две представят общата картина на идващата година, а трета дава детайла прогноза за всеки от 12-те зодиакални знака.

Изд. Кибеа, 25 лв.