Футболните фенове със сигурност се вълнуват от факта, че до началото на Световното първенство остават едва няколко седмици. Но не всичко е цветя и рози при това издание.

Мондиал 2022, Lusail Stadium и стадионът за финала на Световното първенство по футбол

Бижуто, което ще посрещне финала на Мондиал 2022

Какво му е специалното и впечатляващото на Lusail Stadium

Основният проблем е, че домакин е Катар, а нападките към страната са от няколко посоки. Едната е, че е неприемливо страна, в която основните човешки права не се спазват, да приеме най-голямото спортно събитие в света. Другите обвинения са, че Катар е спечелила домакинството на Мондиал 2022, подкупвайки част от гласуващите във FIFA.

Именно обвиненията в корупция ще разгледа новият документален филм на Netflix FIFA Uncovered. Трейлърът, който бе разпространен ни показва, че във футболната централа наистина е имало доста проблеми и съмнителни практики, напомнящи на корупция.

Обещанията са, че ще се разгледат кандидатурите на Русия и Катар за домакинства, в които се твърди, че е имало корупция. В трейлъра виждаме кадри от прословутото замеряне с фалшиви пари по Сеп Блатер през 2015 г. Като дори чуваме твърдението, че FIFA е криминална организация. 

Според USA TODAY, репортертерът на New York Times Кен Бесингър, който е написал книга за корупцията във FIFA, е написал в Twitter, че през последните две години е бил част от екипа, работил върху създаването на документалния филм. Той обещава, че в него ще видим големи разкрития.

Мондиал 2022, отборът на Дания и защо жените и половинките на футболистите няма да пътуват до Катар в знак на протест

Защо датчаните ще са без половинките си на Мондиал 2022

Пореден протест срещу Катар

Няма да се наложи да чакаме дълго, за да видим FIFA Uncovered, защото ще бъде пуснат в Netflix на 9 ноември. Само 11 дни преди старта на Мондиал 2022 в Катар.