Трафикът на бебета е глобален проблем, но в Грузия, която е съветска държава между 1970 г. и 2006 г., е особено наболял. Смята, че през последните над три десетилетия в източноевропейската страна хиляди новородени деца са били отнемани от семействата си и продавани на черния пазар.

Близнаците, които се родиха в различни дни и години

Близнаците, които се родиха в различни дни и години

Това семейството явно си има традиция

За съжаление такъв е случаят и на Ейми и Ано. След раждането им през 2002 г. майка им Аза изпада в кома, а само дни по-късно момиченцата са откраднати от болницата и продадени на различни семейства. Така близначките остават разделени повече от 22 години. Но съдбата ги събира отново чрез социалните мрежи.

Пред BBC Ейми разказва, че за първи път е заподозряла, че може да има близначка през 2014 г. Тогава тя е още на 12 г. и забелязва, че в предаването Georgia's Got Talent участва момиче, с което много си прилича. След като пита родителите си на какво може да се дължи удивителната им прилика, на Еми просто ѝ е казано, че всеки човек си има двойник.

Няколко години по-късно, през ноември 2021 г. обаче другата близначка - Ано, попада на видео в TikTok, в което момиче с почти същата като нейната външност, си прави пиърсинг на веждата.

Двете се свързват и започват да си общуват чрез Facebook и в крайна сметка се уговарят да се видят на живо.

"Беше като да се видя в огледало, абсолютно същото лице, абсолютно същия глас. Аз съм тя и тя е аз", спомня си Ейми.

След това момичетата сравняват свидетелствата си за раждане и откриват, че наистина са родени в една и съща болница, въпреки че забелязват, че рождените им дати са записани със седмици разлика.

Убедени, че двете са близначки, те решават да признаят на семействата си, че са се открили. А родителите им в крайна сметка им потвърждават, че са осиновени.

Ейми и Ано успяват дори да открият биологичната си майка. Срещат се с нея в Германия и дори разбират, че имат още една сестра.

Сафина Намуквая - жената, която на 70 години роди близнаци

Жената, която на 70 години роди близнаци

Една интересна история от Уганда

Към момента обаче властите в Грузия не са се задействали по случая на Ейми и Ано.