Напоследък не виждаме твърде често Ейдриън Броуди на голям екран. Затова новината за ново заглавие с негово участие предизвиква любопитството ни - все пак Броуди се слави като човек, който подбира ролите си.

Джо Алвин и Ейдриън Броуди играят заедно в драмата The Brutalist

Първата роля на Джо Алвин след раздялата с Тейлър Суифт

Какво знаем за The Brutalist

И ето че 51-годишният актьор, който получи Оскар за ролята си "Пианистът", отново се завръща към темата за Втората световна война, но този път вместо поляк играе унгарец.

The Brutalist е името на филма на Брейди Корбет, в който Броуди е в ролята на Ласло Тот - талантлив архитект от еврейски произход, който бяга от съсипана Европа през 1947 г. в Америка заедно със съпругата си Ершбет (в ролята е Фелисити Джоунс).

Ню Йорк го приветства и Тот се включва в изграждането на модерната държава, докато животът му и този на съпругата му не се променят напълно сред срещата с чудат и много богат клиент.

The Brutalist беше приет възторжено на филмовия фестивал във Венеция, като критиците го определиха като филм, който проследява какво е да емигрант, евреин, както и част от хората, участвали в създаването на образа на Америка.

Дали Ейдриън Броуди отново ще бъде номиниран за Оскар за ролята на Тот ще видим, но трябва да имаме предвид, че The Brutalist е с доста впечатляваща дължина - 3 часа и 35 минути. Участват още Гай Пиърс, Джо Алвин, Алесандро Нивола, пишат Variety.