Феновете на футбола знаят, че колкото и да са добри Кристиано Роналдо и Лионел Меси, "царуването" им като най-добрите в момента е към края си.

Но това е напълно в реда на нещата, също както в реда на нещата е тяхното място да се заеме от други талантливи играчи. И поне към момента изглежда, че Ерлинг Холанд ще бъде един от тях.

Норвежецът е едва на 20 години, но вече помита рекорди и постижения, за които на Роналдо и Меси им е трябвало доста повече време. Холанд се превърна в най-младия играч, вкарал 20 гола в Шампионската лига.

Освен че е най-младият, той е и футболистът, който е съумял най-бързо да го направи. Ерлинг Холанд отбеляза 20 гола за само 14 изиграни срещи.

До този момент Хари Кейн държеше първото място, като нападателят успя да отбележи 20 гола за 24 мача. На трето място остава Алесандро Дел Пиеро (за 26 мача), на четвърто пък е Рууд ван Нистелрой (за 27 мача), а на пети Филипо Индзаги (за 28 мача).

Интересното е, че в топ 10 въобще не присъстват Роналдо и Меси. Това е така, защото на португалеца му бяха необходими 56 мача, за да отбележи първите си 20 попадения в турнира.

Както вече казахме, Ерлинг Холанд е и най-младият играч, който успява да се разпише цели 20 пъти в Шампионската лига - 20 години и 231 дни. Като до момента това постижение се държеше от Килиан Мбапе - 21 години и 355 дни.

Златан Ибрахимович, Sanremo Music Festival и защо е спрял моторист на стоп

Когато Златан те спре на стоп

Футболистът не се страхува да поема рискове

Следващият рекорд за чупене пред Холанд е за вкарани 25 попадения в турнира, където най-младият играч, постигал това, е отново Мбапе.