Когато през 2011 г. получава щедър подарък от 1000 долара от баба си, Ерик Финман e едва на 12 години. Повечето деца на неговата възраст биха използвали парите, за да купят нов смартфон или най-новата конзола за видеоигри, но Ерик решава да направи друго. Той инвестира всичко в биткойни.

Биткойн, криптовалута, Кристофър Кох и как разбира, че случайно е станал милионер

Момчето, което случайно стана милионер

Историята на Кристофър Кох и едни биткойни

Решението ми се оказва повече от чудесно, защото само след две години един биткойн вече е оценен на 1200 долара. Тогава Ерик решава да продаде своите биткойни и да използва парите, които инвестицията му е спечелила, за да стартира свой бизнес. Създава онлайн образователна компания, наречена Botangle за предоставяне на услуги за видео преподаване.

Не отнема много време на Botangle да привлече вниманието на инвеститорите, които предоставят на Ерик на пръв поглед труден избор: да продаде компанията си или за 100 000 долара, или за 300 биткойна.

За Ерик обаче има само един отговор и той не е във физическата валута Да, Ерик решава да заложи всичко на биткойни още веднъж. Защо? Може би защото тийнеджърът прави залог с родителите си, че ако навърши 18 години и е станал милионер, те няма да го принудят да отиде в колеж.

"С гордост мога да кажа, че го направих и няма да отида в колеж", разказва Ерик в интервю за CNBC. "Начинът, по който сега е структурирана образователната система, не работи за никого. Бих препоръчал интернет, който е безплатен. Можете да научите милион пъти повече от YouTube и Wikipediа", категоричен е младежът, който продължава да се развива и все по-успешно да се налага като успешен преприемач и бизнесмен.