Когато преди почти две години стана ясно, че ще има биографичен филм за Елвис Пресли, вълненията бяха големи. Нашият ентусиазъм малко спадна с новината, че Баз Лурман, известен с помпозните си "Мулен Руж" и "Великият Гетсби", ще режисира.

Остин Бътлър, Баз Лурман, Ванеса Хъджинс и ролята на Елвис Пресли

Ето кой ще изиграе Елвис Пресли

Как се радва приятелката му

И ето че вече можем да видим първия трейлър на Elvis и да преценим дали очакванията ни са се оправдали.

Разбира се, че няма как да си изградим пълна представа за пълнометражен филм от видео, дълго минута и половина. Но е достатъчно да се убедим в едно - че симпатичният Остин Бътлър въобще не съвпада с представата ни за Краля на рока.

Снимка 564021

Източник: Александра Филмс

Историята ще започне с Елвис като дете, което открива госпъл музиката - стил, който до голяма степен ще предопредели по-нататъшните му музикални избори. Виждаме го в зората на кариерата му, когато с промоутирането му се заема полковник Том Паркър (Том Ханкс), както и в по-късните години, в които се бори с различни зависимости и лични проблеми.

Явно Elvis ще се опита да покрие целия живот на Краля. В трейлъра обаче не виждаме и намек за заряда, който музиката му носи. Вероятната причина за това е, че 30-годишният Бътлър се е натоварил със задачата да изпее песните на Пресли вместо да се ползват оригиналните записи. А защо? Това въобще не ни е ясно.

Премиерата на Elvis на голям екран е на 24 юни. В HBO Max филмът ще е наличен 45 дни по-късно.