Това спортисти да захвърлят дрехите и да се снимат за различни списания не е никак рядко срещано. Само някой да не си помисли, че се оплакваме. В никакъв случай.

Миналата година Елизабет Кeмбидж реши, че дрехи не ѝ трябват за фотосесията ѝ за ESPN, а сега направи почти същото, но за Playboy.

Баскетболистката, която в момента се състезава в WNBA (версията на NBA за жени), сподели в профила си в Instagram няколко снимки от въпросната фотосесия за списанието.

Австралийката споделя, че докато е растяла е била научена да не се срамува от тялото си и това да бъде без дрехи. Казва, че често е отивала с приятели да плуват голи и никой не се е чувствал засрамен от това. Смята обаче, че в Америка нещата са различни и във всичко се търси сексуален подтекст.

Лиз Кeмбидж казва още, че никога не е парадирала със сексуалността си, а това, че сега се снима за списанието означава едно: "Аз съм двуметрова хетеросексуална жена, която обича да прави секс."

Баскетболистката твърди, че се чувства комфортно, когато носи спортен сутиен и къси шорти и няма проблем с това да се разхожда по улиците, облечена така. Но хората веднага си мислят, че тя се опитва да ги провокира.

"Като спортистка имам чувството, че ни ми е позволено да бъда секси. Обществото иска единствено да си мълча, тренирам и практикувам спорта." Още снимки на Лиз Кeмбидж от фотосесията ѝ тук и тук.