Уикендът се задава и май ще е дъждовен. Което за нас означава идеалното време да се потопим в магията на добрата книга. За този уикенд сме подбрали три такива с гласове на жени.

"Сезонът на осите"

Всичко започва когато Нурия остава без работа. Или по-точно, загърбеното минало връхлита момичето, след като е съкратена от издателството, където работи като художник.

Снимка 594680

Източник: Колаж / Колибри

Появата на баща й, когото с брат й Раул не са виждали от много години, отваря стари рани и кара Нурия да си припомни детството, моментите на щастие и страх в него, миговете, които повече напомнят на собствените й рисунки отколкото на реални събития. Това първата книга на испанката Елиса Ферер на български език.

Изд. Колибри, 20 лв.

"Дъщерите на Тъкачната вила"

След като младата Мари се омъжи за Паул Мелцер в първата от петте части, посветени на семейство Мелцер от Аугсбург, сагата продължава на прага на Първата световна война. Мари е принудена да понесе заминаването на съпруга си на фронта, както и на всички останали мъже от фамилията.

Снимка 594681

Източник: Колаж / Лемур

Освен опора на сестрите на Паул, Мари ще бъде подложена и на друго изпитание, когато пред вратата на имението се появява елегантният лейтенант Ернст фон Клипщайн, решен да не губи от поглед красивата жена.

Изд. Лемур, 28.90 лв.

"Треската"

В бурните времена на Втората световна война сме, но в САЩ. Там всички граждани от японски произход да изпращани в ужасяващите лагери за интернирани. Сред тя са Мейко и дъщеря й Айко, които са изпратили съпруг и баща на фронта.

Снимка 594679

Източник: Колаж / Orange Books

Докато двете се опитват да запазят сравнително нормално съществуване в лагера, сред интернираните плъзва загадъчна болест. На Мейко ще й трябва известно време преди да осъзнае, че тя е причинена от демона джорогумо, с който е била плашена като малка.

Изд. Orange, 26 лв.