Твърде често в съвремието приемаме за даденост постижения, които са коствали неимоверни усилия и смелост на създателите си в миналото. Такъв е случаят и с Айфеловата кула, която, преди да се превърне в символ на Париж, е приемана за немислим, непостижими и дори грозен строеж.

Историята на създаването й цели да разкаже Eiffel - мащабна френска продукция, в която впечатляващото не е единствено бюджета от 23 милиона евро. Филмът на Мартен Бурбулон проследява не само архитектурния и инженерен гений на Густав Айфел, но и една любовна история, която "стои" в основата на кулата.

Една от любопитните подробности около филма е свързан със сценария на Каролин Бонгранд, която решава да вкара малко романтика в историята, като намеси любовен триъгълник в историята на Айфел. След като проучва няколко негови биографии, тя установява, че такъв в живота му наистина е имало.

В ролята на Густав Айфер е Ромен Дюри ("Развод по френски"), а на любимата му Адриен - Ема Маки. Познаваме я от страхотния сериал на Netflix Sex Education, а това е първата й роля във френскоезичен филм.

Премиерата на Eiffel се очаква в края на това лято.