След като миналата седмица Ивана и Ивайло получиха втори шанс и останаха във Вилата на любовта като "духове" със задачата да намерят път обратно към сърцата на останалите участници от "Един за друг", двамата вече правят първи стъпки. Въпреки че не участват в игрите, те все пак намират свой начин да показват любовта си един към друг. А Ивайло не пропусна възможността да трогне Ивана още при първото седмично предизвикателство.

Един за друг - нарушени правила, разбити сърца и духове във Вилата на любовта

Нарушени правила, разбити сърца и духове във Вилата на любовта на Един за друг

И коя двойка получи втори шанс

То беше за мъжете и изискваше от тях наблюдателност, сръчност и умело боравене с думите. За първата част от играта те трябваше да подберат облекло и аксесоари, които максимално да се доближават до това, което половинките им биха избрали за себе си. Във втората част пък кавалерите трябваше да се обяснят в любов на дамите на сърцето си чрез романтично писмо, което да прочетат пред всички.

Въпреки че двойката "духове" нямаха право да участват, Ивайло също реши да зарадва любимата си Ивана с романтично откровение. Писмата на мъжете просълзиха всички дами във Вилата на любовта в може би най-трогващата игра досега.

След края ѝ се оказа, че най-добре са се справили Петър и Галена, София и Тихомир, Михаела и Венцислав, и Елизабет и Йордан. На дъното на класирането останаха Маргарита и Кристиян.

Във втората седмична игра бе ред на жените. Без да имат правото да използват ръцете или зрението си и разчитайки само на вкусовите си рецептори, те трябваше да дегустират различни храни и да ги обяснят на половинките си така, че те да ги познаят, за да натрупат точки за победа. В менюто обаче далеч не бяха включени само вкусни изкушения. Освен сладки целувки, халва и крем карамел, в него присъстваха и свински крачета, и пържени щурци.

Най-добре с предизвикателството се справиха Светослав и Сияна, Дилян и Петя, Маргарита и Кристиян, както и Михаела и Венцислав, които завършиха на първо място в седмичната класация. Втората позиция успяха да си извоюват Маргарита и Кристиян, които заложиха цялата си останала сума след предходната загуба. Другата двойка, която заложи всичко - Румен и Йоана, обаче достигна седмичен фалит, след като не се справи с индивидуалните предизвикателства. Така те останаха на дъното на седмичното класиране с нула лева в сметката и бяха застрашени от номинации.

Третата игра, по традиция, бе групова. В нея мъжете и жените, прикрепени с ластични въжета, трябваше да достигнат и изберат петте най-големи недостатъка на своите половинки, измежду трийсет възможни избора. Двойките трябваше да покажат координация, издръжливост и работа в екип, като най-добри се оказаха Петя и Дилян, за които това бе и първи успех в отборните изпитания.

Най-бавно със задачата се справиха Йордан и Елизабет, които автоматично се оказаха едните номинирани. Другата двойка, която бе застрашена от изгонване, бяха "фалиралите" Йоана и Румен. Гласуването до последно бе оспорвано, но решаващият глас в крайна сметка бе именно в тяхна полза. Накрая ги прегърнаха Светослав и Сияна, което означаваше, че след втора елиминация, Йордан и Елизабет отпадат от надпреварата.

Тъкмо преди да трябва да се сбогуват с всички останали, последва нова изненада. Вместо да се приберат вкъщи, Йордан и Елизабет получиха шанса да останат във Вилата на любовта като втората двойка "духове", подобно на Ивана и Ивайло.

Ще сближи ли двете двойки общата им съдба и какви ще са изпитанията оттук нататък за останалите, предстои да разберем.

“Един за друг” с изненадващи обрати и нови страховити игри за двойките във Вилата на любовта

Лепкава слуз, мишки и змии за жените, и злобни тъщи и данъчни за мъжете в “Един за друг”

Изненадващи обрати и нови страховити игри в риалитито

"Един за друг" е в петък, събота и неделя от 20 ч. по NOVA