След като миналата седмица от "Един за друг" отпаднаха Ивайло и Христина, в генералното класиране поведоха Петър и Галена, докато далеч назад пък останаха Петя и Дилян. Последните три епизода от романтичното риалити обаче поставиха двойките пред най-страховитите предизвикателства досега и поднесоха доста изненадващи обрати.

“Един за друг” и новите предизвикателства, конфликти, рекорд и втора изгонена двойка

Конфликти, екстремни предизвикателства, рекорд и още една изгонена двойка в “Един за друг”

Мъжете търсят отговор на въпроса какво искат жените, а жените преодоляват страховете си

Първата седмична игра бе за нежните половинки, които трябваше да дават своите предположения на въпроси, свързани с хобитата, интересите и бита на мъжете. Всеки грешен отговор във викторината обаче донесе неприятни последствия както за мъжете, така и за жените. Докато представителите от силния пол трябваше да понесат наелектризиране с ток, дамите трябваше да са в готовност за "козметични дарове" под формата на засипване с брашно, ледено студена вода и лепкава зелена слуз.

Пет от двойките с най-добър резултат след играта спечелиха залозите си. Безапелационни победители се оказаха Светослав и Сияна, които завоюваха поредна победа.

Във втората седмична игра бе ред на мъжете да играят. В индивидуалното си изпитание те трябваше да покажат издръжливост, пресметливост и финансови умения, докато са в ролята на златотърсачи и господари на семейния бюджет. Задачата им бе да разпределят определена сума в девет отделни категории, преминавайки през трасе с препятствия, злобна тъща и подозрителен данъчен инспектор.

Освен коя двойка харчи най-много за шопинг, коя за автомобила си и коя за образование, след изпитанието стана ясно и че с имунитет този път се сдобиха Светослав и Сияна, и Маргарита и Крис. Съответно вместо да играят в последната седмична игра, те се отдадоха на почивка във Вилата на любовта. Останалите двойки обаче ги очакваше ново предизвикателство, което беше и шанс да си гарантират, че няма да попаднат на елиминация и да бъдат застрашени от изгонване.

В решаващата игра както мъжете, така и жените, трябваше да се преборят със страховете си от мишки, змии, хлебарки и други неприятни животни, като успеят да достигнат до въпросите и отговорите на дъното на общо шест аквариума. Изненадващо за самите тях, най-добре се представиха Петър и Галена. За тях тази победа беше ключова, тъй като успяха от дъното на класацията и с никакви пари в бюджета, да се изстрелят на върха.

Всички двойки, освен Светозар и Гергана, успяха да преодолеят предизвикателството. Тъй като брокерът и съпругата му се отказаха, автоматично бяха номинирани. Така при гласуването за оставане, се изправиха срещу младата двойка от Мадан - Дарина и Денис.

Гергана и Светозар

Източник: NOVA / фотография Красена Ангелова

Гергана и Светозар

До последно гласовете бяха поравно, но решаващия дадоха Румен и Йоана. Те подкрепиха Дарина и Денис и съответно изпратиха Светозар и Гергана вкъщи, с аргумента, че са наистина силни противници. Дали ще видим повече стратегия при предстоящите игри и гласувания, както и нови изненадващи размествания в класирането, предстои да разберем.

“Един за друг” и първа отпаднала двойка след елиминации в романтичното риалити

След много сълзи и бомбастична игра с въпроси от обща култура - първа двойка напусна “Един за друг”

Ето кой отпадна и кой продължава в риалитито

"Един за друг" е в петък, събота и неделя от 20 ч. по NOVA