Миналата седмица от "Един за друг" си тръгнаха Светозар и Гергана. Останалите двойки във Вилата на любовта обаче трябваше да се подготвят за следващата доза игри, които бяха шанса им да поведат в класирането.

“Един за друг” с изненадващи обрати и нови страховити игри за двойките във Вилата на любовта

Лепкава слуз, мишки и змии за жените, и злобни тъщи и данъчни за мъжете в “Един за друг”

Изненадващи обрати и нови страховити игри в риалитито

Първото индивидуално седмично предизвикателство бе за мъжете, които трябваше да накарат дамите си да се почувстват обгрижвани като принцеси. Целта на играта бе кавалерите да подготвят и подредят перфектната закуска в леглото за своите половинки, които ги очакваха, докато се излежават удобно в покоите си.

Всеки от мъжете трябваше да подреди десет храни и напитки, предполагайки в какъв ред съпругите им биха консумирали всички от тях. За да им е още по-трудно обаче джентълмените бяха вързани с два тренировъчни ластика, а през определен период от време леглата се отдалечаваха с по няколко метра.

Най-добре със задачата се справиха Ивана и Ивайло, които отбелязаха 20 от 30 възможни точки. Поради нарушение на правилата и подсказване обаче, те бяха санкционирани с отнемане на половината от точките им, което ги остави извън най-добрите пет двойки.

Петте двойки с най-много съвпадения и съответно най-добър резултат успяха да удвоят предположените суми и значително да увеличат седмичните си бюджети. Заради нарушението на правилата от страна на Ивана и Ивайло, София и съпругът ѝ Тихомир спечелиха първото място. Временното класиране пък оглавиха Петър и Галена с бюджет от 6666 лева. На дъното на класацията останаха Маргарита и Кристиян, които бяха направили и най-голямото предположение в играта - 2999 лева.

Във втората индивидуална игра главни герои бяха жените, които отново трябваше да покажат смелост. По-различното този път бе, че наяве излязоха страховете на мъжете им, а именно - дамите трябваше да преценят кое действие от тяхна страна би разбило сърцето на кавалерите им.

Докато са поставени на платформа, издигната на височина от десет метра, нежните половинки трябваше да изберат пет потенциални случки и действия, които биха наранили партньорите им най-много. В тази игра правото на неправилно предположение беше сведено до минимум - едва едно.

Затова и само четири двойки успяха да изпълнят задачата докрай и да спечелят предположените суми. За Петя играта несъмнено бе най-запомняща се, тъй като тя успя да преодолее страха си, след като в предишното изпитание, свързано с височини, се отказа.

На първо място във временното класиране се оказаха Михаела и Венцислав, а на дъното - Дарина и Денис, които трябваше да преследват задължителна победа в груповото изпитание, за да не бъдат отново застрашени от елиминация.

В последната седмична игра двойките във Вилата на любовта трябваше да отговарят на провокативни въпроси и да дават личностни оценки едни за други. Това съответно доведе до размяната на тежки думи и нажежи обстановката.

Всяка двойка трябваше да отговори на двадесет въпроса, а при всеки верен отговор и съвпадение помежду си, те имаха възможността да пълнят колбата на друга двойка с вода, застрашавайки оставането им в състезанието.

Ивана и Ивайло се оказаха под прицел от почти всички. Те бяха определени като двойката, която не е модел за подражание, а държанието на Ивайло спрямо половинката му бе осъдено масово от останалите. Без голяма изненада, двамата бяха първите елиминирани, изправяйки се срещу Денис и Дарина.

Ивана и Ивайло бяха на крачка от напускане на надпреварата, след като бяха подкрепени само от една двойка по време на номинационния вот. В последния момент обаче те получиха възможност да останат във Вилата на любовта. Не и без условия обаче. Оттук нататък те са "духовете" в къщата, тъй като са лишени от всички привилегии на пълноправни участници, а единствената им задача вече е да променят мнението и нагласите за себе си у своите съквартиранти.

Дали това ще се случи, както и какви ще са следващите забавни и емоционални моменти за двойките, предстои да разберем.

“Един за друг” и новите предизвикателства, конфликти, рекорд и втора изгонена двойка

Конфликти, екстремни предизвикателства, рекорд и още една изгонена двойка в “Един за друг”

Мъжете търсят отговор на въпроса какво искат жените, а жените преодоляват страховете си

"Един за друг" е в петък, събота и неделя от 20 ч. по NOVA