Третата седмица от петия сезон на Един за друг" премина с адреналинови предизвикателства както за жените, така и за мъжете, рекорд, който досега не бе поставян в предаването, както и втора изгонена двойка. А междувременно в иначе предимно позитивното романтично риалити вече се заформи и конфликт.

“Един за друг” и първа отпаднала двойка след елиминации в романтичното риалити

След много сълзи и бомбастична игра с въпроси от обща култура - първа двойка напусна “Един за друг”

Ето кой отпадна и кой продължава в риалитито

Първият от трите епизода от тази седмица бе навръх Международния ден на жената - 8 март, и по този повод дамите трябваше да се впуснат в екстремно предизвикателство за "лов на спомени". Те доказаха, че освен красиви и нежни, могат да бъдат и истински смели, като преодоляват страховете си.

По време на индивидуалното си изпитание нежните половинки трябваше да карат колело по въжен мост на височина от 20 метра, докато в същото време "ловят" ключови и емоционални спомени и моменти от връзката с партньорите си, само с помощта на... чадър. Накрая пък точно с него трябваше и да се спуснат обратно до земята.

Галена

Източник: NOVA

Галена

Всички дами, освен Петя, която не успя да преодолее страха си от височини и отказа да премине препятствието, показаха хладнокръвие, добра координация и голяма доза смелост, и съответно взеха залозите. След като рискуваха и заложиха цели 3500 лв., Денис и Дарина оглавиха временното класиране в надпреварата. На дъното на класацията пък останаха Петя и Дилян.

Денис и Дарина

Източник: NOVA

Денис и Дарина

Последвалото индивидуално изпитание за мъжете ги постави на въртящо се колело, което потапяше главите им в пълен със студена вода аквариум при всяко завъртане. В рамките на шест минути, всеки от тях трябваше да отговори на 20 въпроса, свързани с мислите, копнежите и желанията на техните половинки.

Въпреки високите очаквания, само половината от двойките реално успяха да спечелят залозите си. Най-добра в сметките се оказа Галена, която заложи 3600 лв. от семейния бюджет, целейки се директно в сигурния имунитет за себе си и съпруга си Петър. Освен че завършиха на първо място в седмичното класиране с два спечелени залога, те натрупаха и рекорден бюджет от 11 000 лв., който досега не е достиган в предаването. Втори, но също с имунитет за втора поредна седмица, останаха Светлозар и Гергана. Последното място пък заеха Ивайло и Христина, които за втори път бяха застрашени от елиминация.

Христина и Ивайло

Източник: NOVA

Христина и Ивайло

Мъжката игра отново бе динамична, като въпросите, които дамите трябваше да задават на половинките си, пак породиха вечния спор за женската логика. Въпреки че повечето двойки бързо укротиха страстите след възникналите спорове, Ивайло отново не успя да сдържи гнева и яростта си пред Ивана. За Петя и Дилян от друга страна обаче, спечелената мъжка игра дойде точно навреме, за да върнат позитивизма си след поредицата от провали през последните няколко седмици.

Преди играта за двойки обаче във Вилата на любовта се разяри първият по-остър конфликт между Ивайло и Румен. По-голямата част от двойките застанаха на страната на Румен, като изразиха мнението си, че Ивайло понякога е груб и непремерен в изказванията си. Заради спора и факта, че са на ръба на елиминация, Ивайло и половинката му Христина бяха почти убедени, че именно те ще бъдат вторите отпаднали от предаването. И за тяхно съжаление, опасението им се сбъдна.

След играта за двойки, на която се оказа, че са се справили най-бавно, те се изправиха на елиминация срещу Елизабет и Йордан. Докато цели девет двойки подкрепиха младите юристи, то само съквартирантите по стая на Ивайло и Христина ги прегърнаха, за да останат. Така двойката от Костинброд е втората, напуснала Вилата на любовта.

От риалити на риалити - звездите, които отново са на малкия екран, но в друго предаване

От риалити на риалити - звездите, които отново са на малкия екран, но в друго предаване

Тв рокадите на новия сезон

"Един за друг" е в петък, събота и неделя от 20 ч. по NOVA