Летните следобеди през уикенда, както и времето на плажа, са най-любимите ни моменти, в които да полегнем с книга в ръка. За следващите два дни избираме три заглавия в огнено, които да са унисон с температурите навън.

Снимка 540121

Източник: Enthusiast

"Способни хора"

Дебютният роман на Клас Екман - популярен журналист в Швеция, успя да му осигури номинация за "Книга на годината" в родината му. Причината е, че "Способни хора" съчетава психологическа драма с трилър, поднесени с неподражаемото чувство за хумор на автора им.

Историята започва привидно тривиално - любовници се срещат за уикенд в малък хотел. Единият има надежди, другият възнамерява да прекрати връзката. Скоро обаче ще им се наложи да се отървават от мъртво тяло.

Изд. Enthusiast, 18 лв.

Снимка 540120

Източник: Колаж / Лабиринт

"Хиляда луни"

Гражданската война в САЩ е приключила, но последствията от нея още дълго ще се отразяват на живота в страната. Особено в Тенеси, където предразсъдъците и расизмът не се преодоляват лесно.

Там необичайното семейство от двама бивши войници - Томас и Джон, е осиновило сираче индианче на име Уинона. Тя расте обичана и обгрижена, получава образование и дори започва хубава работа. Ново травматично събитие ще я накара да се обърне към корените си и да потърси отмъщение.

Изд. Лабиринт, 16.90 лв.

Снимка 540119

Източник: Колаж / Сиела

"Денят на прасето"

Джош Малерман си спечели много фенове след "Кутия за птици" и екранизацията му. "Денят на прасето" е доста различен роман, който напомня едновременно ужаси, алегория и необичаен хумор.

Двама братя заминават за фермата на дядо си, която обаче се оказва контролирана от странен розов звяр на име Пърл. Прасето управлява не само животните във фермата - то успява да влияе на мислите и действията на хората.

Изд. Сиела, 17.90 лв.