През пролетта на 2022 г. една от най-популярните съвременни рок банди Foo Fighters загуби барабаниста си. Тайлър Хоукинс почина на 50-годишна възраст по време на турнето на групата в Южна Америка.

Тайлър Хоукинс, смъртта на барабаниста на Foo Fighters и каква е причината за нея

От какво почина барабанистът на Foo Fighters

Тайлър Хоукинс беше открит мъртъв в хотелската си стая през уикенда

Беше въпрос на време бандата, основана от някогашния барабанист на Nirvana Дейв Грол, да си намери нов барабанист, за да продължи да съществува пълноценно. И преди беше обявено името му - Джош Фрийз, който от години работи с Foo Fighters като студиен музикант, съобщават Variety.

Групата започва ново турне още този месец, а името на Фрийз беше обявено по време на лайвстрийма Foo Fighters: Preparing Music for Concerts. В лайв сесията участват още трима популярни барабанисти - Чад Смит от Red Hot Chili Peppers, Томи Лий от Motley Crue и Дани Кери от Tool.

Джош Фрийз е добре познат в света на студийните музиканти. Освен добър приятел на покойния Тайлър Хоукинс и на Дейв Гроу, той е познат с работата си с Guns N' Roses, A Perfect Circle, Puddle of Mudd, Nine Inch Nails, Weezer, Paramore. Участва и в записите на предстоящия да излезе на 2 юни албум на Foo Fighters - But Here We Are.