Джинджър Дъгар е млада американка, сега на 29 години, която става известна с участието си в предаването 19 Kids and Counting по телевизия TLC. В него се разказва историята на семейството ѝ, което я отглежда заедно с 18-те ѝ братя и сестри в скромност и с вяра, но с ученията на противоречивия и ултраконсервативен християнски свещеник Бил Готард.

Откакто обаче Джинджър Дъгар си извоюва да се омъжи за съпруга си Джереми Вуоло през 2016 г., признава, че се чувства "по-свободна". Тя си спомня, че като дете се е страхувала дали е била достатъчно угодна на Бога, до толкова, че дори се е колебала дори може да отиде да спортува с братята и сестрите си или е по-добре да си остане вкъщи и да чете Библията с часове.

Джинджър Дъгар обаче не крие, че съпругът ѝ е човекът, който ѝ помага да се дистанцира от обсебващия култ. "Той беше израснал в различна среда, напълно извън моя свят", разказва тя и издава, че той също е трябвало да слуша ученията на Бил Готард. Тогава съпругът на Джинджър започва да ѝ задава въпроси, с които цели да я провокира да мисли и така тя постепенно започва да осъзнава, че "тези учения не са основани на истината". Тази промяна ѝ донася свобода.

"Беше изградено върху страх, манипулация, контрол и суеверие", разказва за учението Джинджър Дъгар в интервю пред Us Weekly преди издаването на книгата ѝ Becoming Free Indeed. На страниците ѝ тя разказва за начина, по който възпитанието ѝ е оформило живота ѝ и как постепенно е променила начина си на мислене.

Джинджър Дъгър, Becoming Free Indeed и защо не е носила панталони

Жената, която не е носила панталони

Не е просто от суета

Чрез споделянето на своята история Джинджър Дъгар се надява да помогне на други в собствените им "пътувания". "Мисля, че това пътуване продължава всеки ден. Има дни, в които страховете ми се връщат и се опитат да ме завладеят и просто трябва да помисля къде е истината. Мисля, че сега наистина имам по-балансиран възглед за това какво е вяра."