Трудно бихме си представили друг актьор в ролята на Джак в "Титаник" освен Лео ди Каприо. Все пак, тя е една от най-емблематичните за кариерата му.

Джеймс Камерън, "Аватар", 20th Century Fox и сблъсъците му със студиото

Как Джеймс Камерън е трябвало да защитава "Аватар"

Режисьорът е имал визия

Оказва се обаче, че за малко за главната мъжка роля във филма не е бил избран друг актьор.

Любопитният факт разкрива самият Джеймс Камерън, режисьорът на "Титаник". В голяма част от интервюто си за GQ той се връща към няколко момента от работата си по филма и споменава, че за ролята на Роуз първоначално е харесал Гуинет Полтроу. След това обаче се спира на Кейт Уинслет и се насочва към избора за актьор, който да изиграе Джак.

Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо

Източник: GettyImages

Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо

Режисьорът споделя, че е имал среща с Леонардо ди Каприо, а след това е трябвало да заснемат и пробна сцена.

"Срещата беше смешна, защото седях в конферентната си зала и чаках да се срещна с актьор. Оглеждам се и всички жени от целия офис са на срещата. Всички искаха да се срещнат с Лео. Беше истерично", спомня си Джеймс Камерън.

Джеймс Камерън

Източник: GettyImages

Джеймс Камерън

По думите му, първата среща е минала добре и ди Каприо наистина е очаровал всички. След това е бил помолен да прочете откъс заедно с Кейт Уинслет. Тази част обаче не минава толкова гладко. Или то поне не поне в началото.

"Той се върна няколко дни по-късно и аз настроих камерата, за да се запише видеото. Той не знаеше, че ще правим проба. Мислеше, че това е още една среща, за да се срещне с Кейт", разказва режисьорът Джеймс Камерън. Той споделя още, че Леонардо ди Каприо едва ли не е бил неприятно изненадан, че са го накарали да снима пробна сцена.

"Стиснах ръката му и казах: "Благодаря, че дойде", продължава режисьорът.

"Чакай, чакай, чакай. Ако не чета, няма да получа ролята? Просто така?", пък е бил отговорът на ди Каприо.

Леонардо ди Каприо, Джиджи Хадид, Royal Monceau и как двамата са забелязани в хотел в Париж

Джиджи Хадид и Леонардо ди Каприо - хванати "в крачка"

Папараците не спят

В крайна сметка актьорът се съгласява да направи пробата, но без особено желание. Въпреки неудобната ситуация обаче химията между Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет се оказва толкова силна, че Джеймс Камерън просто е нямало как да не му даде ролята на Джак. Точна така и става.