Джеймс Камерън е визионер, който не се страхува да експериментира. Доказателства за това не липсват, като и "Титаник" и "Аватар" са сред най-доходоносните филми в историята.

Джеймс Камерън, "Аватар", MasterClass и сцената, за която режисьорът е настоявал

Сцената от "Аватар", която можеше и да не видим

Джеймс Камерън държи на своето

Но за да пожъне тези успехи, режисьорът е трябвало да се бори за идеите си. В интервю за The New York Times Камерън казва, че е имал сблъсък с директорите на 20th Century Fox относно "Аватар".

Оказва се, че те са искали от него да съкрати малко времетраенето на филма и също така да изреже някои от екшън сцените. Но Джеймс Камерън изобщо не се е поддал на този натиск. В интервюто твърди, че е казал на директорите, че е режисирал "Титаник", приходите от който са били използвани, за да построи студиото нови съоръжения.

Снимка 455793

Източник: GettyImages

Ето защо е настоял, че трябва да го послушат и направят филма точно такъв, какъвто той го вижда. Директорите са мислели, че летящите сцени са били прекалено много, но Камерън твърди, че именно те са сред най-харесваните от публиката.

"Аватар: Природата на водата", Джеймс Камерън, Зоуи Салдана и първи тийзър на филма

Завръщаме се на Пандора

Първи тийзър на дългоочаквания "Аватар: Природата на водата" (Avatar: The Way of Water)

И след това са му благодарили, а самият Камерън приема работата си като защитник на техните инвестиции. Защото понякога трябва да ги защитава дори от техните погрешни преценки, пише Variety.