Всички фенове на спорта преживяха доста трудно месеците, в които беше забранено да се състоят каквито и да било спортни мероприятия.

За щастие положението вече не е същото и можем да викаме за любимия си отбор или играч. А най-хубавото е, че можем да им виждаме лицата, защото футболистите например не се налага да носят маски, докато играят.

Джери Бенгстън обаче се оказва единственото до този момент изключение в професионалния футбол. Нападателят на Клуб Олимпия не само излезе с маска на лицето, но и изигра целия двубой срещу Монреал Импакт с нея.

Кристиано Роналдо, бокс, UFC и какво предпочита да гледа по телевизията вместо футбол

Какво гледа Кристиано Роналдо по телевизията

Какво друго вълнува португалеца

И мачът не е бил приятелски, а част от Шампионската лига на КОНКАКАФ, като има информации, че това не е първият мач, в който Бенгстън играе с маска. Според SPORTbible има слухове, че той играе във всеки мач от хондураското първенство по този начин.

Според местни източници пък футболистът не носи маската, за да се прави на интересен и да налага някаква нова мода. Джери Бенгстън играе с маска на лицето, за да намали шанса да се разболее от COVID-19 и по този начин да предпази и близките си.

По принцип има спорове около това дали не е вредно за здравето да се носи маска по време на интензивни физически натоварвания. Тема, която са се захванали да обсъждат и в социалните мрежи.

Мара Гомес - първата трансджендър жена, която играе профисионално футбол в Аржентина

Мара Гомес - първата трансджендър жена в аржентинския футбол

Когато от терапия играта се превръща в професия

Сред най-разпространените коментари пък е този, че щом професионален футболист може да носи маска 90 минути, докато играе, значи хората, които се правят на интересни и не носят маски на обществени места за 20 минути, нямат извинение.