На 25 ноември 2020 г. си отиде футболната легенда Диего Марадона. Но не и споменът за него. Преди дни в негова чест бе отворена църква в мексиканския град Пуебла и предполагаме, че е първата от много.

Диего Марадона, Леополдо Луке, Агустина Косачов и останалите от медицинския екип, обвинени в убийството на легендата

Кой е виновен за смърта на Диего Марадона

До 25 години затвор очаква обвинените в убийството му

Пред храма са поставени две огромни купи с футболни топки, а отстрани на входа - голям плакат с лика на футболното светило.

Вътре католическите символи са заменени със снимки на Марадона от детството му, както и от емблематични срещи на спортиста с влиятелни личности. Сред последните са фотографиите му с покойния кубински лидер Фидел Кастро и папа Франциск.

"Не е като да отидеш в друга църква, да седнеш и да слушаш", казва Марсело Буше, един от най-верните почитатели на Марадона, който отваря църквата в негова чест. Описва я като място, където се говори предимно за футбол.

И не само. "Виждал съм как хората плачат, хвърлят се на снимката му (на Марадона - б. а.), молят се", цитират собственика Буше от Reuters. Той споделя още, че се чувства добре, когато вижда колко много поклонници привлича храмът. А присъствието им го успокоява, защото явно той не е "единственият луд", както сам казва.