Диего Марадона, един от най-великите футболисти на всички времена, е приет в частната клиника Ла Плата южно от Буенос Айрес, за да се подложи на медицински изследвания.

Някои от близките на 60-годишния Марадона неотдавна имаха симптоми, свързани с тези на заразени с коронавируса, но тестовете им бяха отрицателни.

Смята се, че здравословните проблемите на Марадона не са свързани COVID-19 и състоянието му не е сериозно, пише Reuters, като се позовава на личния му лекар Леополдо Луке и местни медии.

Снимка 503616

Източник: GettyImages

От известно време той се е чувствал зле и ще бъде държан под наблюдение поне три дни, е казал Луке пред репортери. "Той не е добре психически и това оказва влияние върху физическото му състояние", допълва Луке. "Той се нуждае от помощ и сега е моментът да му помогне. "

За последно Марадона се появи публично на мач точно на 60-ия си рожден ден преди няколко дни на 30 октомври. Подариха му плакет и торта, за да отпразнуват случая, но той не остана да гледа играта и според свидетели е изглеждал зле и слаб.

Бившият играч на Наполи, Барселона и Бока Хуниорс през годините често влиза в болница, поради екстравагантния начин на живот - употреба на кокаин, алкохол и др, припомня Reuters.