Повече от година измина от делото, което Джони Деп заведе срещу Амбър Хърд за клевета. Основанието на актьора бе публикация в Washington Post от 2018 г., в която бившата му съпруга се описва като публична личност, станала жертва на домашно насилие.

Джони Деп и Камил Васкес - една година след делото срещу Амбър Хърд

Какво се случва с Джони Деп и Камил Васкес една година след делото

В какви отношения са актьорът и адвокатката му

Исканата от Джони Деп сума по делото бе 50 милиона долара, но в заведеното от Амбър Хърд насрещно дело тя поиска 100 милиона долара, заявявайки, че бившият ѝ е навредил на кариерата ѝ.

В крайна сметка обаче победител от делото излезе Джони Деп, който бе определен за отговорен по едно обвинение за клевета, докато Амбър Хърд - по три обвинения. И двамата подадоха първоначална документация за обжалване, но в последствие се договориха тя да му изплати сумата от един милион долара.

Снимка 627771

Източник: GettyImages

Въпреки недвусмисления изход от съдебната битка, Амбър Хърд заяви, че не се признава за виновна и загубата ѝ "не е акт на отстъпка". През юни обаче стана ясно, че е изплатила сумата на Джони Деп, който от своя страна я разпредели между пет благотворителни организации.

През изминалата година и двамата актьори правят завръщане към работните си ангажименти. Джони Деп участва в представянето на новия си филм Jeanne du Barry по време на филмовия фестивал в Кан през май, а пък месец по-късно Амбър Хърд се появи на червен килим за първи път от началото на процеса.

Снимка 601912

Източник: GettyImages

Цялата съдебна сага помежду им обаче не само беше предавана на живо онлайн и ще остане в холивудските хроники, но и съвсем скоро ще може да бъде гледана в Netflix.

Вчера платформата пусна първия трейлър на документалния трисериен филм Depp v. Heard. Епизодите ще разгледат не само събитията от процеса, но и начина, по който историята се разиграва онлайн, докато камерите в съдебната зала заснемат всеки един момент.

Как Джони Деп ще похарчи спечеления от Амбър Хърд 1 милион

Как Джони Деп ще похарчи спечеления от Амбър Хърд 1 милион

Речено-сторено

Depp v. Heard се очаква да бъде наличен в Netflix на 16 август, пише Popsugar.