Природните бедствия зачестяват и редица страни предприемат мерки, за да намалят замърсяването на Земята.

Нидерландия, отделянето на амоняк и радикалните планове на страната за намаляване на добитъка

Радикалните планове на Нидерландия за намаляване на добитъка

На какво се дължи това

Не само правителствата, но и много популярни личности също са се заели със задачата да дадат по-широка гласност на тази болна тема. Някои от тях ще видим в документалния филм Dear Earth на YouTube, който ще бъде качен на платформата този уикенд.

Носителката на Грами Били Айлиш, Роуз от К-поп групата BLACKPINK, младият актьор Джейдън Смит (син на Уил Смит) и бившият президент на САЩ Барак Обама са само част от големите имена в различни области - от политиката през дизайна до науката, които са оптимисти, че можем да се справим с глобалното затопляне.

Прочутият създател на куп научнопопулярни филми за природата - сър Дейвид Атънбъро, също ще изрази притесненията си относно замърсяването. И заедно с останалите звезди ще ни посъветва какво може да направи всеки един от нас, "за да обърнем изменението на климата", както пише в синопсиса според Dazed.

В края на краткия тийзъра към предстоящия Dear Earth интервюиращият пита: "Ако всеки един човек направи по една стъпка в правилната посока, или 7.77 милиарда стъпки, смятате ли, че това може да се превърне в катализатор за промяна?" Опитният учен Атънбъро отговаря: "Трябва да повярвам, защото мисля, че това вероятно е последният ни шанс."

Премиерата на Dear Earth ще е на 23 октомври (събота) в полунощ, българско време, по YouTube.