Всички пътували със самолет до някъде знаят колко досадни са десетките проверки, които са правят - на багаж, документи и т.н., докато дойде моментът, в който най-накрая стигаме до излитане към желаната дестинация. Винаги сме си мислили, че тези сякаш безкрайни мерки за сигурност, няма как да бъдат пренебрегнати по никакъв начин. Е, вече не сме толкова сигурни, след като стана ясно, че една жена в САЩ успява да прелети близо 3000 км без паспорт и без билет. 

Анна Пелова и желанието ѝ да посети всички държави на земното кълбо

Българката, която е на път да посети всички страни в света

Анна Пелова за пътуването като начин на живот

Всъщност тя пътува от Нашвил до летище LAX в Лос Анджелис - разстояние от 2858 км, без лична карта или бордна карта. Всичко, което прави, за да го постигне, е да прескочи няколко бариери. Макар на по-късен етап да е арестувана, жеената все пак успява да се качи на самолета без нужните ѝ документи. Ето и как го прави.

Според администрацията за сигурност на транспорта пътникът прескача бариера на участък с машинно проверяване на документите от линията на контролно-пропускателния пункт на международното летище в Нашвил.

Снимка 654285

Източник: iStock

Макар че пътниците обикновено трябва да предоставят своята лична карта и бордна карта на този контролно-пропускателен пункт, очевидно този пътник е решил да не спазва правилата.

Нейното инкогнито пътуване обаче е разкрито в някакъв момент по време на петчасовия полет, след като охрана на летището забелязва нарушението ѝ на камерите. Затова след като каца с Лос Анджелис, тя е арестувана и разпитана.

Кайн-Чан - момичето, което не разбира защо е проблем да се качи на борда на самолет по бельо

По бельо в самолета - момичето, което не разбира защо това е проблем

Една история от Бразилия

Въпреки това в изявление Администрацията за транспортна сигурност каза: "Администрация по сигурността на транспорта преглежда обстоятелствата по този въпрос, но може да потвърди, че въпросният пътник е бил физически проверен, заедно с ръчния си багаж, без инциденти при охраната на международното летище Нашвил на контролно-пропускателен пункт преди качване на полета."

Снимка 654284

Източник: iStock

Междувременно говорител на American Airlines казва в изявление до New York Post. че безопасността и сигурността са техните най-големи приоритети, затова ще помогнат с каквото могат на правоприлагащите органи в разследването, пише Metro.

Лесли МакНеър - жената, обиколила 80 страни за девет години с по 10 долара на ден и без смартфон

Жената, обиколила 80 страни за девет години без смартфон и с по 10 долара на ден

Да бъдеш тук и сега - на стотици места по света

Докато ФБР арестува жената и я разпитва, тя все още не е обвинена в нищо конкретно. Ние пък съвсем сериозно се замисляме за сигурността на летищата, щом някой може да прелети близо 3000 км и без документи, и без билет.