Когато любимият домашен любимец почине, много собственици взимат решение да запазят паметта му по специален начин. Независимо дали това е гравиране на името му на пейка, татуиране или голямо дарение на приют за животни в негова чест.

 Американски питбул териер, ротвайлер, чау чау - кои са най-опасните породи кучета в света

Най-опасните породи кучета в света

Кой влиза в топ 7

Едно скърбящо семейство обаче избра да трансформира покойния си голдън ретривър в килим, така че винаги да им напомня за пухкавото куче у дома. Австралийската компания Chimera Taxidermy е наета да създаде мемориалния спомен, а собственичката на бизнеса Мади казва, че това не е необичайно искане. Оказва се, че препарирането на домашни любимци е във възхода си. Поне в Австралия.

В публикация в Instagram в профила на нейната компания Мади пише: "Красив стар голдън ретривър, запазен като кожа за семейството си. Най-накрая готов да се отправи към дома си."

В коментарите тя обяснява, че "козината е обработена така, че да не пада".

Говорейки пред Yahoo News, Мади продължава: "Таксидермията за домашни любимци наистина стана по-популярна едва през последните пет години, така че това е много ново нещо за повечето хора."

Мади е помолена да препарира много различни животни, включително плъхове, зайци, кози и морски свинчета, но тя признава, че "определено не е за всеки". Въпреки това намира за невероятно възнаграждаващо да помага на собствениците с мъката им, като им позволява да запазят част от своя домашен любимец завинаги.

Евтаназия на домашния любимец - едно от най-трудните решения

Когато е време да се сбогуваме с домашния любимец

Когато няма друг изход

След като сподели онлайн видеоклип на килима голдън ретривър, Мади получи смесени коментари от любителите на кучета. Докато някои харесваха "красивата" идея и я смятаха за "сладка", други бяха убедени, че ще направи траура на смейството по-труден. А лично на нас, ни се струва по-скоро за зловещо. 

Препарирането на животни е техника, при която тяхната кожа се обработва и монтира върху изкуствен скелет. Могат да се препарират всякакви гръбначни животни - бозайници, птици, риби, влечуги и земноводни. Основното ѝ приложение е за изработване на ловни и риболовни трофеи, както и на експонати за музеите.