Свикнали сме турнирите, които са част от ATP серията, да са перфектно организирани, а участниците в тях - подготвени изключително добре.

51-годишният рекорд на ATP, който падна със загубата на Григор Димитров

Голямата възможност, която Григор Димитров пропусна

Бекхендът с две ръце превзе тотално тениса

Понякога обаче нещата не се получават по най-добрия начин поради редица причини. Като например тенис турнира в Чили, от който много играчи се оплакват.

Chile Open е част от ATP 250 и в момента е в разгара си, но много играчи негодуват срещу условията, в които трябва да играят. Оказва се, че проблемът се корени най-вече в настилката на централния корт.

Chile Open се играе на клей, но в социалните мрежи се разпространяват видеа от мачовете, на които се вижда колко странно отскача от корта топката. В някои от случаите тя почти не отскача, което прави удара на играча невъзможен.

17-годишният Жоао Фонсека пък падна, преследвайки топка, именно заради лошото състояние на корта. За щастие, всичко се размина без травми, но пък Фонсека изненадващо загуби двубоя от първия кръг на турнира, пише Tennis Majors.

Кристиян Гарин, който също отпадна в първия кръг, пък заяви: "Обичам този турнир, но истината е, че това е най-лошият корт, на който някога съм играл на ATP ниво."

Организаторите на Chile Open казват, че правят всичко възможно, за да бъдат условията на корта перфектни и работят върху това от месеци. Те обаче не посочват причината за лошото състояние на настилката на централния корт.

Six Kings Slam в Саудитска Арабия - тенис турнирът, на който ще играят Новак Джокович, Рафа Надал и Карлос Алкарас

Когато Саудитска Арабия привлече най-добрите в тениса

Джокович, Надал, Алкарас, Медведев, Синер и Руне ще мерят сили на Six Kings Slam

Роберто Карбайес Баена също изрази фрустрацията си от условията, на които е трябвало да играе. "Срамно е турнир от ATP да се играе на такъв корт. Мисля, че е опасно за играчи. Надявам се, че този турнир никога повече няма да се състои", казва 30-годишният испанец, пише Clay Tennis. 

Рафаел Надал преди The Netflix Slam с Карлос Алкарас и високите цени за тренировки, които ядосаха хората

150 000 долара за една тренировка с Надал - възможно е

Испанецът ядоса доста хора

В социалните мрежи феновете също недоволстват от условията, на които са принудени да играят тенисистите, наричайки ги абсурдни.