Дуейн Джонсън е от хората, които могат да служат за добро показно как мечтите се сбъдват. Стига, разбира се, човек да работи упорито за тях и да не се отказва, когато срещне пречки по пътя.

"Черния Адам" (Black Adam), Дуейн Джонсън и какво знаем за героя

Кой е Черния Адам и какво трябва да знаем за него

Дуейн Джонсън става антигерой

Точно така Скалата успя да трансформира успешната си кариера на кечист в може би още по-успешна (от финансова гледна точка) филмова. През последните 15 и повече години Джонсън участва в наистина много филми, повечето от които се оказаха доста печеливши в бокс офиса.

Но през цялото това време му се изплъзваше една конкретна роля - тази на Черния Адам. На няколко пъти през годините се говореше за това, че Warner Bros. искат да инвестират във филм, в който антигероят да бъде изигран именно от Дуейн Джонсън. Но все нещо не се получаваше.

Снимка 591098

Източник: Alexandra Films

По-късно стана ясно, че е имало планове Адам да направи дебюта си в "Шазам!", но самият Джонсън им се е противопоставил, защото е смятал, че по този начин не се прави добра услуга на героя.

И така, преди пандемията беше потвърдено, че Черния Адам най-сетне ще получи самостоятелен филм. Няма да се спираме на забавянето и няколкото отлагания на премиерната дата, които последваха, но няма как да не изтъкнем, че Скалата успя да влезе в може би най-добрата си форма, за да изиграе Мъжът в черно.

И след около 15 години усилена работа Джонсън най-сетне успя да сбъдне своята мечта - "Черния Адам" е вече по кината. И заявките преди това обаче бяха доста големи - Скалата твърдеше, че неговият герой ще преобърне йерархията в света на DC и, едва ли не, ще се окаже най-силният. По-силен дори от Супермен.

Снимка 591095

Източник: Alexandra Films

Предстои да разберем дали това е така, както и дали наистина "Черния Адам" ще положи началото на една ясно структурирана и цялостна киновселена на DC. Още трейлърите на филма ни подсказаха, че от него ще разберем повече за произхода на антигероя и неговите мотиви да използва суперсилите си, за да убива хора. Нещо, което нито един супергерой не би направил.

За целта трябва да се върнем около 5000 години назад във времето в Кандак, където народът е поробен от зъл крал, който желае да сее разруха. Но точно тогава се появява Закрилникът, на когото могъщи магьосници дават силите на древните египетски богове.

Но гневът и агресията го заслепяват и от супергерой, той бързо се превръща в антигерой. Тогава обаче Тет-Адам бива затворен с помощта на мощна магия от същите тези магьосници, които дадоха суперсилите на Били Батсън в "Шазам!". Е, там беше останал само един от тях, но вече имаме първата ясна връзка с друг съществуващ филм.

Снимка 591100

Източник: Alexandra Films

"Почивката" на Черния Адам обаче приключва след като бива освободен. И тук се поражда големият въпрос - ще може ли да овладее гнева и почти безграничните си сили, за да върши добри дела, а не да сее зло и разруха.

В правия път ще се опитат да го вкарат супергероите от Общността на справедливостта, която, както вече сме обръщали внимание, е предшественик на Лигата на справедливостта. Та, въпросната общност е съставена от Хоукман (Алдис Ходж), Доктор Съдба (Пиърс Броснан), Циклон (Куинтеса Суиндел) и Атомният Разбивач (Ноа Сентинео).

"Черния Адам" (Black Adam), Общността на справедливостта и какво знаем за нея

Какво е Общността на справедливостта

"Черния Адам" е по кината след седмица

Всеки един от тях притежава завидни сили и умения, но дори с обединени усилия е под въпрос могат ли да се противопоставят на злото в лицето на демона Сабак. И така, в крайна сметка не можем да кажем, че "Черния Адам" успява да ни изненада с нещо откъм история и сюжетни линии, но пък не можем да отречем, че изпълнен с екшън, хумор и забавление.

И като споменахме изненади, трябва да отбележим, че не бива човек да бърза да си ходи, когато филмът приключи и тръгнат финалните надписи. Защото това все пак е филм за супергерои и след първите надписи се крие една основополагаща за бъдещето на Черния Адам и DC сцена.

"Черния Адам" е по кината от 21 октомври