Петък е. Лято е. Чудно е. Заредени с много положително настроение за уикенда започваме с легендарния китарист на Queen и доктор по астрофизика Брайън Мей, който сподели нова песен, записана заедно с основателя на 10cc Греъм Гулдман.

Песента вдъхновена от космоса се казва "Floating in Heaven" и излезе на бял свят в деня, в който бяха разпространени първите изображения, заснети с космическия телескоп "Джеймс Уеб".

Телескопът "Джеймс Уеб" и първата снимка, която космическата обсерватория изпрати

Как е изглеждала вселената преди милиарди години

Първата снимка на телескопа "Джеймс Уеб"

Наостряме уши към a-ha, които издадоха първия си нов сингъл от седем години насам. "I'm In" е част от предстоящия 11-и студиен албум на групата True North, който излиза на 21 октомври. Kолекцията от 12 песни ще бъде пусната заедно с придружаващ едноименен филм. Триото записва True North през ноември 2021 г. в Бодо - норвежки град, разположен на 90 км над Арктическия кръг.

Във филма a-ha изпълняват песните от албума с акомпанимента на Арктическата филхармония на Норвегия. В цялата картина са разпръснати сцени на актьори, представящи живота на север. "Истинският север е писмо от a-ha, от Арктическия кръг, поема от далечния север на Норвегия с нова музика", обясняват от групата в изявление.

Американската банда Disturbed представи видеоклип към новата си песен. Парчето се казва "Hey You" и е първи сингъл от предстоящ нов албум на групата.

По-рано миналия месец, фронтменът на Disturbed Дейвид Драйман каза, че предстоящият албум на групата, който се очаква да излезе през ноември, ще съдържа "изненадваща песен", която ще "взриви умовете на феновете".

Сменяме стила, за да чуем Ne-Yo, който представя своя осми студиен албум, озаглавен Self Explanatory. Новата колекция включва 13 заглавия, сред които вече издадените "U 2 Luv" ,"Don"t Love Me", "What If" и хитовото парче "Stay Down".

Трикратният носител на награди Грами не изневерява на елегантния си музикален стил и споделя, че идеята зад албума е да пресъздаде желанието за живот и да свърже слушателите с най-искрените им емоции. Да чуем "Layin" Low".

Ерик Клептън, Джони Деп, Джеф Бек, The Cult, Burna Boy, Ед Шийрън, ALMA, The Prince Karmа - 5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Нека уикендът започне така

Няма как да подминем DARA и заглавието на новия ѝ международен проект "Mr. Rover". DARA създава песента в екип с румънския продуцент Monoir, норвежката изпълнителка и текстописец Siv Marit Egseth и Валентина Никова от 4Magic по време на втория творчески лагер за писане на музика у нас Sofia Songwriting Camp.

Като изключим натрапващото и изключително дразнещо продуктово позициониране във видеоклипа, песента е много свежа и танцувална.