Колкото и да е еволюирал човекът, първичният, животински инстинкт винаги ще бъде част от него. В съвременната ни действителност хората се вълнуват силно от достигането до социален престиж и важно място в обществото. И за да постигнем тези две цели често са готови на крайности.

“50 секунди” с Майа Тинкова и Иван Станчев с премиера на Сцена “Дерида”

Когато Той и Тя останат сами за “50 секунди”

За вината, тревогата и любовта на Сцена “Дерида”

В подобни ситуации често наяве излиза човека-звяр - необузданото и дивото, което иначе е скрито, но способно на хищническа сила. Сила, която придава смисъл на съществуването на човека-звяр.

Именно на това социално явление е посветено новото премиерно представление, осъществено от Сдружение "5х5" в партньорство с Театър "Нокс".

Снимка 646818

Източник: Facebook / Vladislav Stoimenov / фотография Петър Недялков

Пиесата "Бик" е написана от световноизвестния английски драматург Майк Бартлет. Тя представя една картина на деструктивните човешки взаимоотношения, игра на сила и слабост, агресия и умело унищожение. На сцената играта се разгръща леко, но в същото време съперничеството и битката за надмощие оголват хищнически импулси и разрушителни инстинкти.

Снимка 646820

Източник: Facebook / Vladislav Stoimenov / фотография Петър Недялков

С режисурата на представлението се заема младият актьор и режисьор Владислав Стоименов, който миналата година бе награден с "Аскеер" в категорията "Изгряваща звезда" за режисурата си на пиесата "Арт" от Ясмина Реза. По "Бик" пък той работи заедно със сценографа Ванина Цандева и композитора Явор Намлиев, а актьорите, които избира за ролите, са Йордан Върбанов, Александра Лашкова, Калоян Катинчаров и Петър Дочев.

“Опасни връзки” с режисьор Станка Калчева с премиера в Младежки театър “Николай Бинев”

На какво са готови двама бивши, за да си отмъстят

Дързост и интриги в “Опасни връзки”

Премиерата на "Бик" е на 20 декември от 19 ч. в РЦСИ Топлоцентрала. Следващата дата за представлението е 19 януари, а повече информация за него има тук.