Модата може да е дръзка, често пъти провокативна, не рядко и необяснима. Особено за обикновения човек. Дизайнерите не пестят сили, за да бъдат забелязани. Дори и с цената да бъдат осмивани и критикувани. Ето поредният пример.

Balenciaga, Afterworld: The Age of Tomorrow и как брандът представи колекция есен 2021

Balenciaga представи колекцията си във видео игра

Брандът се заигра с колекцията си есен 2021

Луксозната френска марка Balenciaga предизвика суматоха в интернет, като обяви, че пуска в продажба най-скъпата "торба за боклук" в света.

Става въпрос за чанта, която е част от зимната колекция на марката и е вдъхновена от торба за боклук.

Нейното име е Trash Pouch и цената ѝ е почти 1800 долара, посочва Fox Business. Изработена е от телешка кожа и носи логото марката, което е причина за главоломната ѝ цена, според New York Post. Предлага се в черно, бяло, синьо и жълто.

Дебютът на торбата предизвика големи дебати в Twitter. Според някои марката, известна със своите необичайни творения, умишлено провокира. "Balenciaga прави истински социален експеримент, за да види кой е достатъчно глупав, за да купува такива неща. Те продават торба за боклук за 1790 долара. Някой ще каже, че това е изкуство", пише потребител.

Според други моделът чанта е смешен. "Ако не виждате красотата в торбата за боклук на Balenciaga, вие просто не разбирате модата. Струва само 1790 долара."

Дори творческият директор на Balenciaga Демна Гвасалия се забавлява с коментарите.

Balenciaga, една нестандартна реклама и виртуалните модели на бъдещето

Balenciaga и моделите, които не съществуват

И са бъдещето на индустрията

По време на интервю за WWD Гвасалия заяви, че не може да пропусне възможност да направи най-скъпата торба за боклук в света. "Кой не си пада по модните скандали?", попита шеговито той.