Остава наистина малко време до така чаканото продължение на "Аватар". И понеже от първия филм изминаха много години, вярваме, че Джеймс Камерън е оползотворил и времето, и финансовите ресурси, които са му били отпуснати, подобаващо.

Джеймс Камерън, "Аватар", 20th Century Fox и сблъсъците му със студиото

Как Джеймс Камерън е трябвало да защитава "Аватар"

Режисьорът е имал визия

Към момента не знаем с колко точно пари е разполагал режисьорът за "Аватар: Природата на водата" (Avatar: The Way of Water), но пък имаме идея колко е похарчил за първия филм. Точната сума е 237 милиона долара, което си е доста, но е и прашинка на фона на приходите в размер на 2.9 милиарда долара.

От интервю на Джеймс Камерън за GQ разбираме, че и вторият трябва да се представи повече от добре, за да не се окаже студиото и продуцентите на загуба.

Камерън казва, че "Аватар: Природата на водата" е струвал наистина много пари, без да дава по-конкретни цифри. Той обаче загатва, че за да няма загуби, филмът трябва да се превърне в поне третия или четвъртия най-доходоносен филм в историята.

Нещо, което признава, че няма да е никак лесно, защото смята, че в момента от бизнес гледна точка това е много трудно. За да добием представа какви трябва да са приходите на филма, трябва да погледнем класацията за най-доходоносни филми.

"Аватар: Природата на водата" (Avatar: The Way of Water) и каква ще бъде продължителността на филма

Колко часа ще ни задържи в киното "Аватар: Природата на водата"

Ще ни трябват доста пуканки

На четвъртата позиция, която е поставена като минимум от Камерън, е "Междузвездни войни: Силата се пробужда" с 2.07 милиарда долара приходи. И да, това е доста висока летва за прескачане. Пред Total Film режисьорът пък беше казал, че има готовност да приключи сагата с третия филм, ако се окаже, че сметките не излизат и няма печалба, пише Deadline.