Дългото чакане за продължението на "Аватар" е към своя край. Вече можем да преброим седмиците до премиерата на "Аватар: Природата на водата" (Avatar: The Way of Water) на пръстите на двете ръце.

Джеймс Камерън, "Аватар", 20th Century Fox и сблъсъците му със студиото

Как Джеймс Камерън е трябвало да защитава "Аватар"

Режисьорът е имал визия

Разпространеният трейлър само загатва какво ни предстои да видим по кината през декември, когато филмът направи своята премиера. Към момента не се знае кой знае колко много за него, освен че ще бъде наистина впечатляващ визуално.

Неслучайно Джеймс Камерън и компания прекараха толкова много години в разработването и реализацията на идеята. Оказва се, че чакането ще си заслужава, защото източници на The Hollywood Reporter твърдят, че знаят каква ще бъде продължителността на "Аватар: Природата на водата".

Ако "Аватар" със своите 2 часа и 41 минути се е сторил дълъг на някого, то продължението му ще е още повече. Всеки, който отиде на кино, за да гледа "Аватар: Природата на водата", ще трябва да се подготви да прекара в киното поне още половин час повече, защото продължителността на филма ще е 3 часа и 10 минути.

Джеймс Камерън, филмите за "Аватар" и мисли ли да предаде щафетата на друг режисьор

Може ли Джеймс Камерън да се откаже от "Аватар"

Какво мисли режисьорът

По този начин се нарежда в елитната компания на "Титаник", който е 3 часа и 14 минути и "Отмъстителите: Краят" - 3 часа и две минути. От Disney все още не са обявили официално продължителността на филма, но ако тя наистина се потвърди, ще трябва да се заредим с доста пуканки.