През последните няколко години не можем да се оплачем, че не се правят български филми, но пък няма как да не ни направи и впечатление, че в повечето случаи са комедии или за малко разнообразие - криминални комедии.

Тийзър на "Чума" - българският филм със Свежен Младенов, Матей Мичев и Евелина Бибова

"Чума" ще тръгне по българските кина

Тийзър на българския филм

И поредната такава предстои да видим на голям екран от 13 октомври. А със заявката, че историята е базирана на истински събития и герои, които са в стила на Гай Ричи и Тарантино, очакванията стават доста по-високи.

Новата криминална комедия, режисирана от Ян Янев, носи заглавието "Аферата Пикасо" и както то подсказва, в центъра на сюжета е открадната картина на испанския художник. Филмът вече има трейлър, който обаче не разкрива много от историята. Въпреки това кадрите издават, че зрителите ги очакват динамично действие, свеж хумор, приключения и вълнуващи обрати.

Филип Буков и Тита на снимките на "Аферата Пикасо"

Източник: Janev and Janev PR Agency

Филип Буков и Тита на снимките на "Аферата Пикасо"

В "Аферата Пикасо" участват едни от най-популярните и харесвани български актьори, сред които Филип Буков, Диляна Попова, Башар Рахал, Свежен Младенов, Павел Владимиров, Галя Сарафова, Райна Караянева и Зафир Раджаб. С роли на голям екран ще видим още и бившата Мис България Жени Калканджиева, както и изпълнителите Кристиан Кирилов и Тита.

“Клас 90” с Юлиан Вергов, Любомир Нейков и Стефка Янорова - новият български филм, който ни връща 30 години назад

Юлиан Вергов се връща 30 години назад в “Клас 90”

Когато купонът на бивши съученици се провали с гръм и трясък

Премиерата на "Аферата Пикасо" по кината е на 13 октомври