Някъде между представянето на новата си книга "Градинарят и смъртта" и приемане на френския Орден "Рицар на изкуствата и литературата", писателят Георги Господинов намира време и място за още един разговор - този за мъжкото психично здраве.

Той застава рамо до рамо с още седем известни и обичани българи, които се включват в кауза, свързана с мъжкото здраве в "месеца на мъжете", когато по традиция се провежда и световната кампания #Movember.

За третото издание на "Чуй гласа ми" - проект, посветен на мъжкото ментално и емоционално здраве, фондация Emprove отново разчита на фотографа Павел Червенков, докато за звуковата инсталация е отговорен Емилиян Гацов-Елби. Елби е композитор на театрална и филмова музика с богато творческо портфолио, множество награди, сред които и тазгодишният Аскеер за постановката "Игри в задния двор" на театър София.

А зад каузата тази година, освен Георги Господинов, застават актьорът и водещ Александър Кадиев, режисьорът, сценарист и продуцент Илиян Джевелеков, радиоводещият и диджей Мартен Роберто, актьорът Ованес Торосян, ютубърът и режисьор Цветослав Цонев-Цуро, визуалният артист Ясен Згуровски и рапърът Wosh MC.

Що се отнася до Emprove, това е организация, насочена към жени, които преминават или вече са излезли от връзка с насилник. Стараят се да повишават осъзнатостта към най-ранните прояви на насилие във взаимоотношенията, да променят обществените нагласи, както и да подкрепят жени и момичета, преживели насилие. Дейността на фондацията ни включва публични кампании за ранна превенция и осведоменост, безплатна психологическа и юридическа подкрепа към жени, преживели насилие, коучинг, събития, обучения, групови терапевтични сесии и мащабни арт инициативи.

Фотоизложбата "Чуй гласа ми" ще бъде от 1 до 18 ноември в софийската ONE Gallery (ул. Дякон Игнатий 1)