Тази седмица в България премина под звуците на музиката на Ед Шийрън. Че как иначе след новината за концерта му на Национален стадион "Васил Левски" и трудностите на хилядите му фенове да си купят билети за първото му гостуване у нас на 31 август.

Концертът на Ед Шийрън в България - с какви проблеми се сблъскват хората при закупуване на билети

Защо е толкова трудно да идеш на концерт на Ед Шийрън в България

Ето от какво се оплакват хората

За съжаление обаче, към момента Ед не ни е подготвил нищо ново за слушане, затова ще продължим да си тананикаме песните му до лятото, а сега ще се насочим към малко нова музика на различни изпълнители от настоящата седмица. 

Започваме с едни пънкари, които, да си признаем, недолюбвахме преди, но през последните години сякаш преоткрихме и все по-често започнахме да ги слушаме. Green Day се завърнаха с пламенен призив за действие в "The American Dream Is Killing Me" - първият сингъл и откриваща песен от 14-тия студиен албум на групата - Saviors, който излиза на 19 януари 2024 г.

Днес, 27 октомври, на пазара вече е Danse Macabre - новият албум на Duran Duran, посветен на Хелоуин. Няколко дни преди това групата сподели кавър на призрачния химн на Talking Heads "Psycho Killer", в който участие взима Виктория де Анджелис от Måneskin.

Де Анджелис споделя, че Тина Уеймът от Talking Heads е била едно от най-големите й влияния, когато е започнала да свири на бас. Междувременно басистът на Duran Duran Джон Тейлър похвали Де Анджелис като "вероятно най-добрият електрически басист в момента".

5 нови песни от седмицата с Лени Кравиц, Лурдес Леон, Шер, Дара Екимова и Judas Priest

5 нови песни от седмицата

Една доста секси селекция

Изкуството на преосмисляне на класиката често може да доведе до смесени резултати. Въпреки това, в определени сценарии изпълнителите успяват да уловят същността на оригинала, като същевременно предлагат свежи перспективи. Такъв е случаят с най-новото творение на Brass Against - кавър на "Would?" на Alice in Chains.

Още с първата си творческа среща в Гърция през 2022 г., румънският продуцент Alex Parker и българо-британската певица ALMA разпознават своето общо музикално бъдеще. Именно днес, 27-ми октомври, е премиерата на аудиото и видеото към дебютното им парче "Hold You Down". Енергичната песен двамата създават в Букурещ, по време на гостуването на ALMA в студиото на Alex по-рано тази година.

Няма как да подминем и Поли Генова . След "La Rumba", която излезе през лятото, Поли Генова се завръща с нова песен, която пуска съвместно с известния полски DJ Brave. "Something 'Bout You" е първата песен на Поли, продуцирана от Warner Music.

"Благодарна съм за страхотната възможност за първи път в кариерата ми да реализирам проект, съвместно с Warner Music и то в колаборация с полския артист DJ Brave. Заедно създадохме едно свежо парти парче, което със сигурност съвсем скоро ще покори много музикални върхове по целия свят. Благодаря на всички от екипа и на Warner за доверието" споделя Поли за работата по новия си сингъл.