11 ни е любимо число, поради няколко причини. Най-вече, защото е в разгара на лятото и ваканциите, когато сме с преповдигнато настроение, разрошена от вятъра и солената вода коса и със сиящи очи, в които се оглеждат лазурно синьото море и небе. Като към това добавим и малко свежа нова музика, става просто прекрасно. Е, и едно студено коктейлче никога не е излишно.

5 нови песни от седмицата с The Chemical Brothers, Zaz, Михаела Маринова, Post Malone, Ан-Мари

5 нови песни от седмицата

Ето каква нова музика ни предлага последният уикенд на юли

Без да губим повече време започваме с Дейвид Гилмор и електронната група the Orb, които обявиха Metallic Spheres in Colour - ремиксирана и преосмислена версия на техния съвместен албум от 2010 г.

"Идеята за Metallic Spheres in Colour беше, че Алекс Патерсън - основателят на Orb можеше да направи повече за първата версия и той всъщност нямаше възможност, защото имахме философия да правим музиката като Blade Runner саундтракът се среща с "Wish You Were Here," обяснява продуцентът на проекта в прессъобщение. "И така, попитах го, защо не го ремиксираме и не го направим като класика на Orb? И правейки това стана един напълно различен албум."

Очакваме албума на 27 септември, а междувременно можем да чуем "Metallic Spheres In Colour: Movement 1 - Excerpt".

Алис Купър разкри "Welcome to the Show" - третият сингъл от новия му албум Road, който пристига на 25 август. Следвайки модела, установен от предишните сингли "I'm Alice" и "White Line Frankenstein", "Welcome to the Show" също не разочарова. 

Както подсказва името на албума, Купър включва музикантите от бандата си за концерти в записа, придавайки му енергията на изпълнение на живо. 

Рязко сменяме вълната, за да чуем Оливия Родриго, която се завърна грандиозно със сингъла "vampire", с който постигна най-големия дебют в кариерата си. 

Днес, 11 август, носителката на три награди Грами пусна "bad idea right?" - второто парче от предстоящия ѝ албум GUTS, който излиза на 8 септември. Песента носи енергията на поп-рок музиката от 90-те години, която Родриго е превърнала в своя запазена марка. 

Tones And I представи нов самостоятелен сингъл, озаглавен "The Greatest".

Относно песента, Tones And I казва: ""The Greatest" изразява същността на женската сила. Когато пишех песента, исках да създам нещо, което да накара жените да се чувстват силни и смели. Гордея се, че съм жена и постоянно се вдъхновявам от тях."

5 нови песни от седмицата със Сиара и Крис Браун, Джеймс Блънт, Питър Гейбриъл, Малума и LP

5 нови песни от седмицата

Какво слушаме през първата седмица на август

След близо една година пауза от музикалната сцена Mona се завръща с новата си песен "Счупено сърце". Тя е дело на съвместната им работа с Искрен Тончев-Искрата, с когото младата певица отдавна иска да направи колаборация.

Режисьор на видеото е Люси Иларионов, с когото Mona работи за пръв път, а оператор е Христо Спиридонов. Снимките протичат във Варна, където екипът пресъздава една лятна любовна история между изпълнителката и модела Адриян Дянков.